Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vil stramme inn med 9 milliarder

Arbeiderpartiets foreslår en innstramming på statsbudsjettet på 9 milliarder kroner. Ap vil gi mindre skatte- og avgiftsøkninger enn Bondevik-regjeringen, mens partiet ønsker et større kutt på budsjettets utgiftsside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det viktigste nå er å få renta ned og beskytte bedriftene og arbeidsplassene, sa partileder Thorbjørn Jagland under presentasjonen av budsjettopplegget i ettermiddag.

Jagland sa at det må strammes inn på en annen måte enn det regjeringen har lagt opp til. Den store usikkerheten i økonomien, både internasjonalt og nasjonalt, tilsier stor forsiktighet i skatteskjerpelser overfor næringslivet, mener Ap.

Kompromiss mulig

Arbeiderpartiet går inn for å fjerne kontantstøtten, som partiet er imot.

- Men partiet er villig til å inngå kompromiss om ordningen innenfor et helhetlig budsjettopplegg - hvis det skulle bli nødvendig for å komme til enighet om statsbudsjettet, sa finanspolitisk talskvinne, Hill-Marta Solberg på pressekonferansen.

Jagland var tilfreds med Aps alternative budsjett.

- Dette er sentrumsalternativet i norsk politikk. Regjeringspartiene har plassert seg på en ytterfløy, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling