AP-LEDEREN: Jonas Gahr Støre ankommer Folkets Hus til Aps 65. ordinære landsmøte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AP-LEDEREN: Jonas Gahr Støre ankommer Folkets Hus til Aps 65. ordinære landsmøte. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ap vil ta imot 10 000 syriske flyktninger

5000 i år, 5000 neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre gjorde det i dag klart at Ap mener Norge bør ta imot til sammen 10 000 flyktninger i år og neste år.
  - Vi ser en region der millioner er på flukt, verden har ikke sett noe verre siden andre verdenskrig. De landene som kan gi ekstra bidrag, må gjøre det.

Vi skal ta vår del av ansvaret for å hjelpe. Vi skal svare på appellen og styrke den humanitære hjelpen til de katastroferammede i Syria, Irak og nabolandene, sa Støre i sin landsmøtetale.

Nyheten skapte stor begeistring på landsmøtet.

Støre sa at Norge må hjelpe Italia som får flyktningestrømmer til sitt land.

Bygger ned Han gikk gjennom politikken til de blåblå, som han mener gradvis svekker den norske modellen. Regjeringspartiene sa i høst: «Vent på statsbudsjettet, så skal dere få se hvem vi er.» Svaret kom, og folk så hvem de er.

De så hvordan regjeringen prioriterer, store skattekutt til de som har mest, kutt i barnetillegget ti lde minste, klar underfinansiering av kommunene Dette er feil kurs, de bygger ned det mange har bygget opp, sa Støre. Han sa at midlertidighet i arbeidslivet skal reverseres når Ap får makt. Pappapermen skal også tilbake, lovet han.

Han slo fast at fritt behandslingsvalg er en reform som fremmer mer byråkrati.
- Vi vil heller investere i ny teknologi og investere i flere leger, omsorgsarbeidere og fagarbeidere, sa Støre.

Han varslet at landsmøtet vil drøfte en ny modell for eldreomsorgen.
-Vi sier nei til kommersialisering og dyre løsninger, ja til å spleise på gode løsninger, sa Støre

 Vil vinne Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø
 Støre sa at gode målinger er uttrykk for forventning og tillit.
- Valget i høst er første anledning til velgerne til å gi beskjed, vi vil ha en annen kurs for landet. Det er i kommunene velferden skapes. Vi skal vinne Trondheim for fjerde gang, slo Støre fast til applaus.

Og vi skal vinne Bergen og Tromsø. Og Raymond, gode venn og partisekretær gjennom seks år, det er på høy tid vi sammen med det vinner Oslo tilbake, sa Støre.

han sa at Høyre/Frp-regjeringen er i ferd med å svekke den norske modellen.

- Regjeringspartiene sa i høst: «Vent på statsbudsjettet, så skal dere få se hvem vi er.»
Svaret kom, og folk så hvem de er. De så hvordan regjeringen prioriterer, store skattekutt til de som har mest, kutt i barnetillegget til de svakeste, klar underfinansiering av kommunene.

Dette er feil kurs, de bygger ned det mange har bygget opp, sa Støre.

Nei til midlertidighet, ja til pappaperm Han lovet at Ap i regjering vil reversere midlertidigheten i arbeidsmiljøloven, og gjeninnføre pappapermen.

Støre slo fast at det ikke skal bores i iskanten i nord.

-Arbeiderpartiet har aldri ment at det skal bores i iskanten. Ikke før, ikke å, sa Støre til stor applaus.

 Han sa at gode målinger for Ap er  uttrykk for forventning og tillit. Valget i høst er første anledning til velgerne til å gi beskjed, vi vil ha en annen kurs for landet. Det er i kommunene velferden skapes.

Vil vinne Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø

- Vi skal vinne Trondheim for fjerde gang, slo Støre fast til applaus. Og vi skal vinne Bergen og Tromsø. Og Raymond, gode venn og partisekretær gjennom seks år, det er på høy tid vi sammen med det vinner Oslo tilbake, sa Støre.

Han tok opp regjeringens planer om å selge ut Flytoget og andre statsselskaper.
- Vi vil bygge landet, ikke selge det, sa Støre.