Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap vurderer brudd med sosialistvenner

Arbeiderpartiet vurderer å bryte med sine gamle venner i Sosialistinternasjonalen.

VURDERER NYE VENNER:  Raymond Johansen og Ap vil nå vurdere nye internasjonale nettverk. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VURDERER NYE VENNER: Raymond Johansen og Ap vil nå vurdere nye internasjonale nettverk. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag tapte svenske Mona Sahlin kampen om å bli ny generalsekretær i Sosialistinternasjonalen (SI). Hun var også kandidat for Det norske Arbeiderparti og andre medlemmer som ønsket omfattende reformer i organisasjonen.

Arbeiderpartiet vil nå vurdere sitt medlemskap i organisasjonen som de var med på å vekke til live igjen i 1951.

- Vi har ikke tatt endelig stilling, men kan ikke utelukke et alternativt nettverk, sier partisekretær Raymond Johansen til ABC Nyheter.

Beholdt jobben Det er gjenvalget av chilenske Luis Ayala som utløser reaksjonen hos Arbeiderpartiet. Han har vært generalsekretær i 23 år, og fikk med stemmetallene 46-36 i går beholde jobben.

SI kan føre sin historie tilbake helt til 1889, men siden arvtakeren ble vekket til live i 1951 har ingen av de tidligere partisekretærene hatt vervet i mer enn åtte år.

Valget gjør en grunnleggende modernisering av organisasjonen vanskelig mener Arbeiderpartiet og de andre reformtilhengerne. Også de svenske Socialdemokraterna vil nå vurdere situasjonen etter at årets kongress avsluttes i morgen, skriver ABC Nyheter.

- Irriterende - Fem små enkle irriterende stemmer fra å få til noe ikke mange trodde var mulig, sa Mona Sahlin til den svenske avisen Expressen etter avstemmingen.

På årets kongress i Cape Town ble greske Giorgos Papandreou enstemmig gjenvalgt som president i SI.

(NTB)

VRAKET:  Mona Sahlin ble vraket som ny generalsekretær i Sosialistinternasjonalen. 

Foto: Roger Vikström
VRAKET: Mona Sahlin ble vraket som ny generalsekretær i Sosialistinternasjonalen. Foto: Roger Vikström Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media