Apache-piloter tatt til fange

Irakisk fjernsyn viste i går kveld bilder av to vestlige fanger de hevdet er amerikanske Apache-flygere. Pentagon har senere bekreftet deres identitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakisk TV viste i går kveld bilder av et amerikansk Apache-helikopter som skulle være skutt ned 80 kilometer sør for Bagdad. USA bekreftet senere at et helikopter er tapt. Ifølge irakisk fjernsyn var det en bonde som skjøt det avanserte kamphelikopteret ned med et ordinært jaktgevær.

I går kveld sendte irakisk fjernsyn bilder av to menn de hevder er de to flygerne i Apache-maskinene. Irakerne sa at de er krigsfanger, som vil bli behandlet etter internasjonal lov.

Pentagon har senere bekreftet at to piloter er tatt til fange, og identifisert disse som Ronald D. Young og David S. Williams, skriver CNN.com.

Det er ikke kommet noen ytterligere reaksjon fra USA på de nye krigsfangebildene, men søndag reagerte forsvarsminister Donald Rumsfeld sterkt på at bilder av amerikanske krigsfanger ble vist på fjernsyn.(NTB, Dagbladet.no)

VIST FRAM:</B> Dette bildet er fra irakisk fjernsyn. Bildet skal vise piloten Dave Williams. Ifølge amerikanske medier har han ikke sagt noe på opptakene som er vist så langt.