«Apartheidmuren» på Kleven Verft skal rives

Skulle skille fast ansatte fra gjestearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gjestearbeidere på Kleven Verft i Ulsteinvik føler seg tråkket på, etter at det er satt opp en glassvegg i kantina som skal skille fast ansatte i bedriften fra gjestearbeidere.

Veggen kom nylig opp, og er av mange blitt oppfattet som et skille mellom nordmenn og andre nasjonaliteter.

- Vi i ledelsen har ikke vært orientert om denne veggen, men når det snakkes både om «mur» og «apartheid» er veggen naturligvis ikke noen hensiktsmessig måte å organisere lunsjpausen på. Veggen skal bort, sier administrerende direktør Ståle Rasmussen i Kleven Verft til NTB.Skille 500 gjestearbeidere fra ulike spesialfirma sitter nå på den ene siden av veggen og spiser, mens de fast ansatte, som i hovedsak er nordmenn, må velge et bord på den andre siden av veggen.

Ifølge Dagbladet har utenlandske gjestearbeidere markert sin skuffelse over dette skillet med stille demonstrasjoner. Da Kleven sist fredag innbød til marsipankakefest for å feire leveringen av en ny båt, valgte mange gjestearbeidere ikke å delta.

Plassproblem Til NTB sier Rasmussen at det slett ikke har vært i tankene til noen å skille etniske nordmenn fra polakker og andre utlendinger.

- Her på verftet har vi fast ansatte fra mellom 10 og 15 ulike nasjonaliteter, blant dem også mange fra Polen som har flyttet til Ulsteinvik med sine familier. Alle fast ansatte spiser sammen, uansett hvilket land de kommer fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer