TOK HEVN: Leilit Janchoom (48) slo apen Brother Kwan hvis han ikke ville klatre opp i palmene og hente ned kokosnøtter. Apen drepte sin eier ved å kaste en kokosnøtt i hodet på ham. Apen på bildet er ikke den samme som omtales i artikkelen. Foto: Georgios Kefalas/AP
TOK HEVN: Leilit Janchoom (48) slo apen Brother Kwan hvis han ikke ville klatre opp i palmene og hente ned kokosnøtter. Apen drepte sin eier ved å kaste en kokosnøtt i hodet på ham. Apen på bildet er ikke den samme som omtales i artikkelen. Foto: Georgios Kefalas/APVis mer

Ape drepte slem eier (48) med kokosnøtt

Ble slått hvis han ikke ville klatre. Tok hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Leilit Janchoom (48) fra Nakhon Si Thammarat i sørlige Thailand ble drept momentant da hans trente ape, Brother Kwan, kastet en kokosnøtt i hodet på ham fra et tre.

- Var lat
I Thailand er det vanlig at aper blir trent opp til å klatre opp i palmer og plukke ned modne kokosnøtter. Ifølge lokale medier var ikke Leilit Janchoom fornøyd med Brother Kwans innsats. Han mente apen var lat og vanskelig å kontrollere.

Når apen protesterte mot å klatre opp i palmene, svarte Janchoom med å slå den, skriver britiske Telegraph. Lokale aviser har skrevet at Brother Kwan hadde høydeskrekk, og derfor vegret seg mot å klatre i de 50 meter høye palmene, skriver svenske Expressen.

Forrige uke tok Brother Kwan hevn for flere års lidelse. Fra toppen av et palmetre klarte apen å kyle en kokosnøtt med stor kraft, rett i hodet på 48-åringen.

Døde på stedet
- Han døde på stedet. Kusina hans tok ham til sykehuset, men det fantes ingen ting å gjøre, sier politiet i Nakhon Si Thammarat til Expressen.

48-åringens enke, Uthai Janchoom (45) sier til thailandske medier at de hadde kjøpt apen for drøyt 1000 kroner. Brother Kwan plukket opp mot 300 kokosnøtter om dagen til sin eier, som angivelig ikke var spesielt tilfreds med det.

Nyheten om kokosnøttdrapet i Thailand kommer samtidig som forskere i Sverige har rapportert at visse aper evner å planlegge for framtidige behov. I dyreparken Furuvik har sjimpansen Santino (30) samlet på steiner for å kunne kasta på innpåslitne besøkende.