Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Apedrap i zoologisk hage

Med forskrekka barn som tilskuere drepte og åt tre bjørner en ape i en nederlandsk safaripark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barnefamilier på søndagstur fikk se naturens grusomheter på nært hold da bjørner drepte og spiste en ape i en nederlandsk zoologisk hage.

Det var i Beekse Bergen Safari Park at en gruppe bjørner tok opp jakten på en av apene de delte innhegning med.

De tre bjørnene jaget apen inn i et elektrisk gjerde, men den kom seg etter støtet og søkte tilflukt i et trestativ. En av bjørnene fulgte etter.

Øyenvitnet Marco Berelds forteller at bjørnen "brukte de skarpe hoggtennene sine til å slite den skrikende apen ned fra trestativet den satt på". Bjørnen slet ned apen, og åt den sammen med to artsfrender. Dyrepassere forsøkte å avlede oppmerksomheten bort fra apen, men uten suksess.

På et nederlandsk nettsted har Berelds lagt ut en detaljert beretning om apedrapet, illustrert med flere bilder.

"Sjølsagt er dyrene i safariparken plassert slik at de ikke skal drepe hverandre, men de er og vil alltid være ville dyr", uttalte talsmenn for Beekse Bergen Safari Park i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået AP.

"Dette er en område hvor bjørner, store aper og Barbary-aper har eksistert fredelig side om side i lang tid" heter det fra parken, og hendelsen søndag var bare "en midlertidig brudd på harmonien".

LETT BYTTE: Apen var redusert etter møtet med det elektriske gjerdet og måtte gi tapt for bjørnen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling