Apegutten synger i kor

I 1991 ble en liten gutt oppdaget i jungelen i Uganda. I flere år hadde han blitt oppdratt av aper. Åtte år etter at han ble funnet synger han i et kor, og skal nå opptre i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Ssabunnya (14) måtte lære å gå, snakke og oppføre seg som et menneske. I jungelen ble han oppdratt av en gruppe sjimpanser, og hadde trolig bodd sammen med dem i tre år.

Han skrek, spiste og oppførte seg som en ape.

Åtte år etter at han ble funnet, er han akkurat som alle unge gutter. Han går, leker og synger i et kor sammen med 19 andre ungdommer.

Men ifølge BBC er han fremdeles i stand til å kommunisere med aper.

Reddet av apene

- Han ser akkurat ut som alle andre i koret. Men han har en utrolig bakgrunn. Hadde det ikke vært for at apene passet på ham, ville han vært død, sier Hillary Cook (56) til BBC. Cook er en av ildsjelene som har fått koret til England.

- John er litt sjenert, og har det peneste smilet i verden. Men fordi han lærte å snakke såpass seint, snakker han litt sakte. Han pleier også å hilse på mennesker ved å klemme dem - omtrent som sjimpansene gjør. Du merker det når han gir deg en klem.

Forsvarte gutten

John ble funnet da en kvinne gikk gjennom skogen for å sanke ved til stammen.

Hun fikk øye på en gruppe aper, og midt blant dem satt en liten, naken gutt som ropte og gikk som apene. Kvinnen løp forskrekket til landsbyen for å hente hjelp. Flere innbyggere løp tilbake, så gutten og jagde ham opp i et tre.

Gutten ble livredd og kastet pinner etter menneskene. Apene prøvde også å forsvare gutten, som de anså som en av dem, men de måtte gi tapt for overmakten.

Han ble tatt med til barnehjemmet Kamuzina Christian Orphanage, og ble oppdratt der.

John forsvant i 1988, etter at moren ble drept. Faren døde trolig på begynnelsen av 90-tallet under opptøyer i landet.