Coronavaksine

Åpen for å gi barn vaksine

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet sier til Dagbladet at det ikke er usannsynlig at man etter hvert vil vaksinere barn i Norge mot covid-19.

VAKSINE: Det er ikke helt usannsynlig at man etter hvert vil vaksinere barn i Norge mot covid-19, sier Camilla Stoltenberg i FHI. Foto: Berit Roald / NTB
VAKSINE: Det er ikke helt usannsynlig at man etter hvert vil vaksinere barn i Norge mot covid-19, sier Camilla Stoltenberg i FHI. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tallene til Statistisk sentralbyrå viser at det bor over én million barn og unge under 18 år i Norge, noe som utgjør omkring 20 prosent av befolkningen. Direktør Camilla Stoltenberg sier til Dagbladet at det ikke er usannsynlig at man vil vaksinere barn mot covid-19 i Norge etter hvert.

- Hva skal til for at man iverksetter vaksinering av barn mot covid-19 i Norge?

- Det er vanskelig å svare på fordi det ikke er noen vaksiner som er godkjent for barn, men det er ikke usannsynlig at det vil kunne komme etter hvert. Barn har som kjent veldig liten risiko for alvorlig sykdom, sier Stoltenberg til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta. Det er ikke noe poeng for oss å vurdere vaksiner for barn så lenge det ikke fins. Vaksiner mot covid-19 har ikke blitt testet ut på barn hittil, så de må først testes ut, og så får vi se hva disse undersøkelsene viser. Vi vil selvfølgelig vurdere kunnskap om vaksiner til barn løpende, etter hvert som det kommer.

Vaksinene

Hittil har legemiddelselskapene AstraZeneca, Pfizer og Moderna sine vaksinekandidater blitt godkjent til bruk mot covid-19 i Norge. Disse vaksinene har i all hovedsak blitt testet på personer over 18 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer