Coronapass i Norge:

Åpen for ny løsning

Helsedirektoratet er åpen for en coronapassløsning som skiller seg fra løsningen som man foretrakk tidligere.

KRITISK: Direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, forteller om vurderinger knyttet til coronapass i Norge. Video: Vegard Krüger. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Folkehelseinstituttet vil ikke anbefale innenlandsbruk av coronapass i Norge. Helsedirektoratet er derimot åpen for det. Nå har regjeringen bedt dem om å vurdere konkrete forslag til hvordan et coronapass kan tas i bruk på arrangementer og serveringssteder i Norge.

Om det blir aktuelt med innenlandsbruk av coronapass i Norge, mener Helsedirektoratet at det beste alternativet er en såkalt 2G-løsning, hvor man bare gir adgang til personer som er vaksinert eller har gjennomgått sykdom. Hovedformålet med en slik løsning vil være å skjerme uvaksinerte mot smitte.

Helsedirektoratet åpner også for et tillegg til løsningen, hvor man i enkelte tilfeller kan teste vaksinerte og personer som har gjennomgått sykdom før de gis adgang.

Dette skiller seg fra løsningen som man tidligere har foretrukket, hvor også uvaksinerte skulle ha mulighet til å teste seg til gyldig coronapass.

Vurderer antall doser

- Vi er åpen for innenlandsbruk av coronasertifikat i Norge, og skrev i vårt faglige grunnlag at det finnes muligheter for dette, men at det ikke vil ha stor effekt på selve smittespredningen. Men det kan være slik at det vil beskytte noen av de uvaksinerte om coronasertifikatet brukes på den måten at uvaksinerte ikke kan teste seg inn på arrangementer, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer