KREVER LETTELSER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal være villig til å diskutere lettelser i blokaden av Gaza, ifølge både den israelske avisa Haaretz og The New York Times. Foto: AFP/JIM HOLLANDER/SCANPIX
KREVER LETTELSER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal være villig til å diskutere lettelser i blokaden av Gaza, ifølge både den israelske avisa Haaretz og The New York Times. Foto: AFP/JIM HOLLANDER/SCANPIXVis mer

- Åpen for nye og kreative ideer

Netanyahu kan gi etter for press om lettelser i blokaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Selv om USA har forsvart Israels rett til å borde skip på vei til Gazastripen, har de samtidig gjort det klart at sjøblokaden ikke kan fortsette i sin nåværende form.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har derfor signalisert han er åpen for nye og kreative ideer, som kan sikre Israels behov for å overvåke hva slags varer som slipper inn i det Hamas-styrte territoriet, skriver den israelske avisa Haaretz.

Det amerikanske kravet om lettelser i blokaden og på restriksjonene rundt hvilke varer som slipper inn i Gaza, skal ha kommet under samtaler i Det hvite hus mellom høytstående medlemmer av USAs nasjonale sikkerhetsråd og to utsendinger fra Netanyahus regjering, skriver The New York Times.

- Det er ingen tvil om at vi trenger en ny tilnærming til Gaza, sier en anonym tjenestemann til avisa.

Kilden sier Netanyahu, som tidligere har motsatt seg amerikansk press om lettelser i blokaden, skal ha vært inneforstått med at tiden nå er inne for en endring.

Netanyahu har tidligere understreket at formålet med blokaden er å forhindre smugling av raketter og våpen.

Ni aktivister ble drept, da israelske soldater mandag bordet en konvoi som var på vei til Gaza med nødhjelpsforsyninger. De nesten 700 aktivistene om bord ønsket å skape oppmerksomhet rundt den humanitære situasjonen for de 1,5 millioner innbyggerne på Gaza, som har levd under en tre år lang blokade.