Åpen holdning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • På verdensdagen for psykisk helse mottok statsminister Kjell Magne Bondevik Tabu-prisen for sin åpenhet omkring sin depressive reaksjon i fjor høst. I den forbindelse ga han uttrykk for at det må være likestilling av psykiske og fysiske lidelser også i forsikringssammenheng. Ifølge generalsekretær Håkon Formo-Berntsen i Rådet for psykisk helse praktiserer forsikringsselskapene stor grad av forskjellsbehandling av mennesker med psykiske og fysiske lidelser.
  • Dersom dette kan dokumenteres, gir vi både Formo-Berntsen og statsministeren vår fulle støtte. Men Norges Forsikringsforbund tar avstand fra anklagene, og hevder at det i dag ikke gjøres noen prinsipiell forskjell på fysiske eller psykiske lidelser. Forbundet inviterer derfor Rådet for psykisk helse til et møte for at de i fellesskap kan avklare de faktiske forhold. Bondevik har dermed bidratt til større åpenhet, ikke bare om psykisk helse, men i forholdet mellom forsikringstakere og selskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer