KJEMPER FOR MARTINE: 
Utenriksminister Jonas Gahr Støre fikk før jul overlevert i underkant av 27 000 underskrifter med krav om fortsatt etterforskning av drapet på Martine Vik Magnussen i London. Venninnene Sophie Terkelsen og Hedda Homme overleverte underskriftene. 
Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
KJEMPER FOR MARTINE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre fikk før jul overlevert i underkant av 27 000 underskrifter med krav om fortsatt etterforskning av drapet på Martine Vik Magnussen i London. Venninnene Sophie Terkelsen og Hedda Homme overleverte underskriftene. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADETVis mer

Åpen høring om Martine-saken i London

Gahr Støre diskuterte saken med sin jemenittiske kollega i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Britiske myndigheter vil holde en åpen høring om Martine-saken 10. februar. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) diskuterte saken med sin jemenittiske kollega i dag.

- Det er ikke innenfor vårt område dette skjer, men vi har anmodet om at høringen skal være åpen. Det blir den, og det blir en gjennomgang av saken, sier Støre.

Den norske utenriksministeren hadde en samtale med sin britiske kollega David Miliband om Martine-saken i går kveld, og fikk i dag anledning til å diskutere den med den jemenittiske utenriksministeren på siden av Afghanistan-konferansen i London.

Løpende kontakt

- Vi har også løpende kontakt med amerikanske myndigheter, siden den mistenkte også har amerikansk statsborgerskap, sier Støre.

Det er foreløpig lite utvikling i selve saken, siden jemenittiske myndigheter står fast på at deres grunnlov forbyr dem å utlevere Farouk Abdulhak, som er ettersøkt for drapet på Martine Vik Magnussen i mars i fjor.

Vurderer

Støre sier samtidig at britiske myndigheter nå vurderer på nytt om det er mulig at saken eventuelt kan føres i Jemen.

- Nå er ett av spørsmålene på britisk side om betingelsene er til stede, sier Støre, som understreker at noen slags form for straffefrihet er utenkelig for både Storbritannia og Norge.

(NTB)