Åpen krangel om UDI-krisa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både den nye UDI-direktøren Manuela Ramin-Osmundsen og Bjarne Håkon Hanssens departement var fullt ut informert om praksisen som ga 182 irakere opphold uten at de oppfylte kravet til fast arbeid, hevder tidligere UDI-direktør Trygve Nordby.

Han godkjente den omstridte praksisen der irakiske flyktninger som ikke oppfylte den forrige regjeringens krav til arbeids- og bosettingstillatelse - fikk ny vurdering av søknadene etter paragraf 8 annet ledd om sterke menneskelige hensyn.

Eks-statsråd Erna Solberg innførte i fjor en midlertidig forskrift som satte fast arbeid, evne til å forsørge familien, kjent identitet og intet kriminelt rulleblad som krav for at irakerne med midlertidig opphold, kunne få fast bosettingstillatelse og arbeidstillatelse.

Beklaget praksisen

Den nye UDI-direktøren Manuela Ramin-Osmundsen, har overfor sin sjef, Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen beklaget praksisen og uttalt at den var i strid med intensjonene til Hanssens forgjenger, Erna Solberg.

Men hun hevder hardnakket at hun, som var nestsjef i UDI inntil hun ble direktør 17. mars i år, ikke var klar over praksisen Nordby godkjente i oktober i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer