Åpen kritikk mot Inga Marte

Skoledirektør Marte Gerhardsen åpner opp om samarbeidsproblemer med skolebyråd Inga Marte Thorkildsen i videotale. Høyre ber Raymond Johansen gripe inn, men Thorkildsen avviser konflikt.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan ikke forstå at byrådsleder Raymond Johansen sitter stille og lar dette skje.

Høyres fraksjonsleder for skolepolitikk i Oslo, Mehmet Kaan Inan, reagerer på talen utdanningsdirektør Marte Gerhardsen ga i forrige uke.

Her framkommer det at Gerhardsen er uenig i beslutningen om å utsette heldagsprøve lagt til 16.april da elevene i videregående fortsatt hadde hjemmeundervisning. Hun sier også at beskjeden kom veldig seint fra Thorkildsen, og uttrykker frustrasjon over dette.

- Ikke til å tro

Kaan Inan mener det nå åpenbart er en konflikt mellom Gerhardsen og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen rundt styringa av Oslo-skolen.

- Dette er egentlig ikke til å tro. Inga Marte Thorkildsen har nesten 20 års erfaring som toppolitiker på Stortinget, som statsråd og som byråd. Dette er ikke god ledelse av etaten. Hun er helt uforutsigbar som leder av etaten og vanskelig å forholde seg til, sier Kaan Inan.

Det var i en videotale til Oslos skoleledere at Gerhardsen fortalte om frustrasjon over de politiske vedtakene fra Thorkildsen.

- Vi har daglig dialog med rådhuset, men så er det ikke alltid at vi blir lytta til. Forrige uke var det særlig politiske beslutninger om heldagsprøver på videregående skoler og munnbind som gjorde det litt krevende for dere og for oss, sa Gerhardsen til skolelederne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer