MDG-byråden venter barn i sommer

Åpen om å bli gravid som singel

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (42), dro til Danmark for å bli gravid da hun forsto at den store kjærligheten ikke ville komme i tide.

GLEDER SEG: Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG) venter barn i juli. Barnet er unnfanget ved assistert befruktning. Foto: Nina Hansen
GLEDER SEG: Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG) venter barn i juli. Barnet er unnfanget ved assistert befruktning. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En liten mage er så vidt begynt å vises, men fortsatt er det slik at en nesten må vite om det for å legge merke til det:

Byråd for byutvikling i Oslo, MDG-politikeren Hanna Marcussen, skal snart bli mamma.

I magen har hun et femten uker gammelt lite foster. Siden hun har vært singel i mange år, ble barnet unnfanget på fertilitetsklinikken Storken i København ved assistert befruktning.

Marcussen har tatt et bevisst valg og velger å fortelle åpent om avgjørelsen.

Drømte om familie

Å bli mor på egen hånd var ikke hennes førstevalg.

- Drømmen var selvsagt å finne noen å lage en familie sammen med. Men jeg begynte å bli så gammel at jeg innså at jeg nok ikke kunne finne den rette innen jeg måtte få barn, om jeg skulle ha det, sier Marcussen.

Hun forteller at tankeprosessen for alvor begynte da hun nærmet seg 40-årsdagen.

- Fram til da hadde jeg hele tiden tenkt at «jo, jo, han dukker nok opp.» Men da ga jeg meg selv ett år på å se om jeg fant en kjæreste. Hvis jeg ikke fant ham, ville jeg dra til Storken i København i stedet, sier hun.

- Var det et vanskelig valg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer