Åpen strid i Holsts minnefond

Advokat Ingjald Ørbeck Sørheim reagerer sterkt på beskyldningene om at han har forsynt seg av penger fra Johan Jørgen Holsts minnefond. - Jeg har ikke tjent en krone på dette, sier Sørheim til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle pengene er gått til å betale fakturaer og egne kostnader vedrørende prosjekter, påpeker Sørheim. Den tidligere Ap-toppen tar beskyldningene om å ha forsynt seg av penger som skulle gå til palestinske barn og ungdom, tungt.

Holsts bror Paal Holst gjentok i TV2 i går kveld gamle påstander om at den tidligere Ap-toppen Ørbeck Sørheim har tatt ut advokathonorar og foretatt utbetalinger på til sammen flere hundre tusen kroner som ikke var klarert med styret.

- Ingen krav

Ifølge Ørbeck Sørheim henger ikke påstandene på greip. Han har heller ikke mottatt noe krav fra minnefondet.
- At jeg skal ha tatt ut flere hundre tusen kroner vil jeg tilbakevise på det sterkeste. Av de 360000 kronene det er snakk om, er 107000 honorarkrav jeg har tatt ut for å dekke administrasjonsutgifter. Resten er fordelt på to fakturaer: en trykkeriregning på vel 100000 kroner og en regning til et prosjekteringsfirma på 150000, sier Sørheim.

- Jeg har også lagt ut betydelige beløp av egen lomme for å dekke direkte utlegg. Dette har jeg aldri bedt om å få refundert, sier han.

- Klarert

Han presiserer at beslutningen om å bestille materiell fra trykkeriet Strålfors og prosjekteringsfirmaet Totalprosjekt i Østfold i 1995 begge var klarert med styreleder Paal Holst. Trykkeriet produserte innsamlingsgiroer som skulle distribueres sammen med en spesialutgave av VG til alle landets husstander, mens Totalprosjekt skulle lage et forprosjekt av en innendørshall til minne om Johan Jørgen Holst utenfor Gaza.

- Det lyktes ikke å gjennomføre innsamlingsaksjonen, men Paal Holst og jeg var sammen om dette. Vi arbeidet under tidspress, og det meste foregikk derfor muntlig. I ettertid ser jeg at jeg burde sørget for å få mer protokollert, sier han.