Åpen strid om sametingspresidenten

Sametinget klarte ikke å samle seg om ny president og nytt sametingsråd onsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sametinget klarte ikke å samle seg om ny president og nytt sametingsråd onsdag formiddag.

Det eneste sametingspolitikerne så ut til å være enige om etter det to timer lange formiddagsmøtet onsdag, er at Sametingets rykte og renommé ikke er tjent med den uklare situasjonen.

Et flertall av representantene har ifølge sameradioen gitt klart uttrykk for at de ikke ønsker et mindretallsråd som kun består av Arbeiderpartiet.

Men så lenge det ikke finnes noen alternative forslag til ny president, velger Ap å holde fast på sitt forslag om et rent Ap-sametingsråd med Egil Olli som sametingspresident.

I mellomtiden vil Norske Samers Riksforbund (NSR) i pausen fram til ettermiddagsmøtet forsøke å samle nok representanter til å sikre et sametingsråd med et avklart flertall bak seg.

Sametingspresident Ailo Keskitalo (NSR) trakk seg tirsdag etter at forhandlingene mellom NSR og Ap ikke førte fram.


(NTB)

STRID I SAMETINGET: I går gikk Ailo Keskitalo (t.v.) av som samtingspresident. Aps Egil Olli kan bli den nye, men Samtinget blir ikke enige. Foto: SCANPIX
STRID I SAMETINGET: I går gikk Ailo Keskitalo (t.v.) av som samtingspresident. Aps Egil Olli kan bli den nye, men Samtinget blir ikke enige. Foto: SCANPIX Vis mer