Politivold på Kongsberg

- Åpenbar maktmisbruk

Jussprofessor reagerer sterkt.

NB: STERKE INNTRYKK: Natt til 30. oktober 2022 ble Kevin (26) slått minst 16 ganger av politiet. Nå er en politibetjent i 30-åra tiltalt for politivold. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet. Video: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke ekspert på voldsbruk, men dette ser veldig grovt ut. Det er ikke sånn vi som borgere forventer at politiet opptrer - han setter i gang hele scenen. Jeg håper vi aldri får se denne politimannen i tjeneste igjen.

Hans Fredrik Marthinussen, professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen, reagerer sterkt på Dagbladets avsløring av hvordan en politibetjent begår grov vold mot to unge menn på Kongsberg natt til søndag 30. oktober i fjor.

- Det viktige er at han får straff og blir avskjediget, konstaterer han.

Feilaktig rapport

I utgangspunktet ble de unge mennene kastet på glattcelle og siktet for vold mot politiet - men etter at overvåkingsvideo av hendelsen kom politiledelsen og Spesialenheten for øye, er saken snudd på hodet:

Nå er det isteden politimannen som er tiltalt for grov vold og for «grovt uaktsomt» å ha brutt sin tjenesteplikt.

Spesialenheten har også slått fast at rapporten fra politimannen og hans kvinnelige kollega strider mot det som ses på videobildene, hvor Kevin Simensen (26) blir tildelt en rekke kraftige slag med knyttneve og batong. Også den jevnaldrende kameraten Kristian Teigen blir utsatt for batongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer