- Åpenbart at elgen hadde det vondt

Ekstremt deformert elg skutt i Nordland.

- UTROLIG at elgen greide å gå på de beina, sier Gerd Smedstuen, som tok dette bildet. Dyret med de svært deformerte klauvene ble skutt og drept av fallviltgruppa ved Smedstuens hus på Storemolla i Vågan kommune i går, på grunn av lidelsen assosiert med tilstanden. Klauvene har vokst ute av kontroll og blitt minst 30 cm lange. Foto: Gerd Smedstuen
- UTROLIG at elgen greide å gå på de beina, sier Gerd Smedstuen, som tok dette bildet. Dyret med de svært deformerte klauvene ble skutt og drept av fallviltgruppa ved Smedstuens hus på Storemolla i Vågan kommune i går, på grunn av lidelsen assosiert med tilstanden. Klauvene har vokst ute av kontroll og blitt minst 30 cm lange. Foto: Gerd Smedstuen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En elg med sjeldne klauvdeformasjoner, felt på Storemolla i Vågan kommune i Nordland i går, vekker oppsikt. Forskere sier klauvene, som skal ha vokst til minst 30 cm, er blant de lengste som noensinne er rapportert og dokumentert på verdensbasis.

- Jeg tror dette er de lengste elgklauvene jeg har sett, opplyser post doc. Hilde K. Wam ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås (UMB) til Dagbladet.

Levde i lidelse Elgen, som hadde store problemer med å gå, ble felt av den lokale fallviltgruppen etter at vitner tidligere har lagt merke til de uvanlige klauvene. Det var åpenbart at han hadde det vondt, sier medlem av jegergruppen, Oddvar Sameien, til Dagbladet.

- Klauvene var helt tydelig en belastning. Elgen hadde også problemer med å finne og ta til seg næring, og var mager, sier Sameien.

Han sier de hadde vokst til å bli minst 30 centimeter lange. Dette betyr at lidelsen kan ha foregått over lang tid.

- Det er grunn til å tro at dette dyret har gått et par år og vel så det i denne tilstanden. Vi snakker iallfall ikke uker eller måneder, sier forsker Wam ved UMB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer