Drapet på Olof Palme

- Åpenbart at han lyver

Palmes sønn reagerer på Skandiamannens uttalelser i gammelt intervju.

REKONSTRUKSJON: Noen måneder etter drapet på Olof Palme medvirket den antatte drapsmannen i en rekonstruksjon på SVT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stig Engström, alias Skandiamannen, er i dag utpekt som Olof Palmes drapsmann av svensk påtalemakt.

Engström sto kort tid etter drapet fram som et av de første vitnene på åstedet. Han deltok seinere i en rekonstruksjon i regi av Sveriges Television (SVT), og ga i den forbindelse et intervju der han kritiserer politiets etterforskning.

Palmes sønn Mårten reagerer på intervjuet.

- Det er åpenbart at han lyver, sier Mårten Palme til Sveriges Radios «Ekot» (svenskenes «Dagsnytt»), gjengitt av Expressen.

- Etter min mening håner han nærmest politiet og deres arbeid, uttalte etterforskningsleder Krister Petersson under dagens pressekonferanse.

- Prøvde å varsle

Engström hevder i innslaget å ha hørt to skudd, men at han mislyktes i å bli hørt av politiet umiddelbart etter drapet.

- Da visste fremdeles ingen av oss at det gjaldt Olof Palme. De var mer enn fornøyde med det vitnet de allerede hadde snakket med, sier Stockholms-mannen, som døde i 2000.

Engström ga uttrykk for at han på åstedet var blitt forvekslet med drapsmannen, som ifølge ham stakk fra stedet. Men politiet var ikke interessert, sier han i intervjuet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.