- Åpenbart at utspillene fra Carl I.Hagen ikke har hjulpet oss

Frp-ordfører må rydde pulten etter halvert velgerstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-ordfører Kjell-Børge Freiberg i Hadsel kommune i Nordland skylder på Carl I. Hagen for Frps dårlige valg.

Selv må han rydde pulten etter å ha mistet halvparten av stemmene.

Freiberg mener at Hagens utspill i valgkampen om flyktningstrømmen til Europa har vært med på å svekke oppslutningen om Frp ved årets valg. I Hadsel i Vesterålen tar nå Arbeiderpartiet over.

- Det er relativt åpenbart at disse utspillene ikke akkurat har hjulpet oss i møte med velgerne.

- Spesielt gjelder dette hans uttalelser rundt flyktningkrisen i Syria. De har tatt mye plass i debatten. Mange velgere kjenner seg ikke igjen i disse uttalelsene, sier han til NRK.

- Ikke veldig lyst
Freiberg viser til at flere andre forklaringer bidrar, blant dem at Høyre i valgkampen var tydelig på at Frp ikke lenger var den foretrukne partneren etter 16 års samarbeid.

- Vi mister makta til Arbeiderpartiet i Hadsel. Jeg konstaterer at det ikke ser så veldig lyst ut rundt oss heller. Det er helt åpenbart at Frp har gjort et for dårlig valg, sier Freiberg.

 FEID UT AV ORDFØRERKONTORET:  Frp-ordfører Kjell-Børge Fredberg (til høyre) fikk ikke fornyet tillit av velgerne i Hadsel. Her sammen Vågan-ordfører Eivind Holst (H) og statsminister Erna Solberg i Melbu i august i år i et møte om tunnelløsning som kan binde sammen Lofoten og Vesterålen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix.
FEID UT AV ORDFØRERKONTORET: Frp-ordfører Kjell-Børge Fredberg (til høyre) fikk ikke fornyet tillit av velgerne i Hadsel. Her sammen Vågan-ordfører Eivind Holst (H) og statsminister Erna Solberg i Melbu i august i år i et møte om tunnelløsning som kan binde sammen Lofoten og Vesterålen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix. Vis mer

- Både Høyre og Frp må diskutere regjeringsprosjektet, og forholdet til KrF og Venstre, sa Frp-nestor Carl I. Hagen til Dagsavisen mandag, som kommentar til nedgangen i oppslutningen om partiet.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram