- Åpenbart nederlag for regjeringen

Måtte gi seg på viktige punkter i pensjonsforhandlingene.

REGJERINGEN GA ETTER: Forhandlingslederne i Unio kommune og Unio stat, Helga Hjetland og Arne Johannessen, fikk gjennomslag for å videreføre dagens bruttoordning for tjenestepensjonen. Foto: 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
REGJERINGEN GA ETTER: Forhandlingslederne i Unio kommune og Unio stat, Helga Hjetland og Arne Johannessen, fikk gjennomslag for å videreføre dagens bruttoordning for tjenestepensjonen. Foto: Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): LO Stat, YS Stat, Akademikerne og Unio kom torsdag morgen til enighet med Staten under meklingen i det statlige tariffområdet. Etter intense og vanskelige forhandlinger helt siden klokken 10 i går ga regjeringen opp å få til en ny ordning for offentlige tjenestepensjoner. Torsdag morgen ble det klart at ordningen for tjenestepensjon i hovedtrekk blir videreført slik den er i dag.

Oppgjøret innebærer at dagens bruttoordning med 66 % av sluttlønn ved 65 år etter 30 års tjenestetid blir videreført. Regjeringen fikk ikke gjennomslag for sitt ønske om en påslagsordning der det vil lønne seg å stå lenger i arbeid.

- Dette er et åpenbart nederlag for regjeringen. De gikk tøft ut og ønsket betydelige endringer, men har måttet gi seg på de fleste punkter, sier Jan Tore Sanner, nestleder i Høyre, til Dagbladet.

- Jeg er i tvil om dette er et bærekraftig forlik over lengre tid, både fordi privat sektor kan se det som urettferdig at offentlig sektor har bedre pensjonsordninger, og fordi fjere organisasjoner hadde ønsket endringer slik at det kunne lønne seg å stå lengre i arbeid, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer