- Åpenbart photoshoppet

Bildene av USAs president Donald Trump gikk viralt. Trump selv mener de er redigerte.

SOLSKILLE, ELLER? President Donald Trump landet med Air Force 1 i Washington fredag. Foto: AP/Manuel Balce Ceneta
SOLSKILLE, ELLER? President Donald Trump landet med Air Force 1 i Washington fredag. Foto: AP/Manuel Balce Ceneta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag var pressen som vanlig til stede da president Donald Trumps helikopter Marine One landet utenfor Det hvite hus.

Bildene har gått viralt i ettertid. Vinden dytter nemlig håret til presidenten vekk fra ansiktet, der man tilsynelatende kan se et tydelig skille ved hårfestet.

Presidenten går nå ut mot bildene, som han mener er «photoshoppet» - altså redigert.

- More Fake News. Dette er photoshoppet, åpenbart, men vinden var sterk og håret mitt ser bra ut? Alt for å rakke ned på meg!

Ukjent årsak

Bildene ble først publisert på Det hvite hus' Twitter-konto. Originalbildet er retvitret et tusentall ganger.

Da benyttet altså en hel del mennesker sjansen til å kommentere brunfargen og skillet mot hårfestet. Et like tydelig skille er synlig på flere byråbilder fra leverandører som Getty og Scanpix.

Det er ikke kjent hva som har forårsaket det tydelige skillet, om det er selvpåført, helt enkelt lyset, eller om bildene er redigert.

Det er imidlertid ikke første gang Trump har uttalt seg om at han til tider kan se «oransje» ut. Blant annet har han kritisert strømsparende lyspærer.

- Lyspærene. Folk spurte om hva som er greia med lyspærene. Jeg så på lyspærene som vi tvinges til å bruke, og sa «hør her»: Først og fremst er ikke lyset særlig bra. Jeg ser alltid oransje ut. Lyset er det verste, sa Trump i en tale høsten 2019.

SVARER: President Donald Trump frikjent i riksrettssaken, rett etter la han ut denne videoen på Twitter. Vis mer

Ut mot lyspærer

Trumps karakteristiske hudfarge har vært gjenstand for harselering over tid. Men fargen kan ikke skyldes strømsparende lyspærer, mente portrettfotograf Tamzin Smith.

- Selv tennene hans er hvite, mens huden er oransje. Det er definitivt ikke belysningens skyld, sier hun til Washington Post.

Trump gjentok kritikken under en tale fra Det hvite hus i desember.

- De kvittet seg med lyspærene folk var vant til. De nye pærene er mye dyrere. Og jeg hater å si det, men de får deg ikke til å se bra ut. For en forfengelig person som meg er det veldig viktig, sa Trump til latter fra folkene rundt seg før han la til:

- Det får deg til å se oransje ut. Jeg vil ikke se oransje ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer