Apenes avviser påstand om konspirasjon

Og champagnen fikk han av TV 2.

<strong>KRITISERTE STORTINGSREPRESENTANT:</strong> Georg Apenes ble glad da Martin Engeset, mannen han hadde kritisert kraftig, ikke vant nominasjonskampen i Østfold Høyre. Foto: Erik Johansen/SCANPIX
KRITISERTE STORTINGSREPRESENTANT: Georg Apenes ble glad da Martin Engeset, mannen han hadde kritisert kraftig, ikke vant nominasjonskampen i Østfold Høyre. Foto: Erik Johansen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre-veteran Georg Apenes avviser blankt påstander om at han skal ha deltatt i en konspirasjon for å få Martin Engeset fjernet fra listetoppen i Østfold Høyre.

Engeset sier til Fredriksstad Blad at han har vært utsatt for «et stygt og skittent spill» under innspurten i nominasjonsprosessen. Han hevder det er spredd en konspirasjonsteori om det var han som trakk i trådene da Apenes i forrige uke ble ekskludert.

Partileder Erna Solberg vil ikke ta i saken, heller ikke delta i slike spekulasjoner. Hun viser til irettesettelsen fra partiets generalsekretær, og har ikke selv tenkt å forfølge den.

- Denne saken er Høyre ferdig med, sier hun.

Høyres sentralstyre samlet seg på Raumergården Hotel i Gjerdrum søndag for å drøfte finanskrisens følger for Norge, EU-saken og nødvendigheten av å skifte regjering. I pausene var det Apenes det meste dreide seg om.


Oppgitt

Solberg er oppgitt over uttalelsene til Apenes og mener at de slår tilbake på ham selv. Fylkesleder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, sier at nominasjonen syntes helt klar, men at kanskje så mange som åtte-ti delegater skiftet standpunkt i siste øyeblikk.

- Helt opp til starten på møtet var det en forståelse av at Engeset skulle vinne. Men mange har åpenbart endret mening. Selv tror jeg ikke det har vært noen aksjon mot Engeset, sier Pettersen til NTB.

Partilederen har ikke tenkt å blande seg inn i den lokale nominasjonsprosessen, ei heller bidra til nye runder med spekulasjoner om hva som ligger bak feiden mellom Apenes og Engeset.

- Jeg oppfatter dette som en nominasjonskamp, ikke noe annet. Det er lov å si mye dumt og samtidig være medlem av Høyre. Men Apenes burde ha utvist større sjenerøsitet og skjønt hva slags reaksjoner uttalelsene ville få. Mange har reagert svært sterkt, særlig ble innslaget med champagnen tatt ille opp, sier Solberg.


Fikk av TV 2

Apenes sendte søndag ut en pressemelding der han i sju punkter forsøker å forklare sin medvirkning i det som toppet seg under nominasjonsmøtet lørdag, der Engeset tapte for Ingjerd Schou.

- Jeg mottok en flaske champagne av TV 2 som gave da de besøkte meg hjemme etter at det var avgjort at Ingjerd Schou hadde fått førsteplassen, skriver Apenes.

Han sier han ikke har deltatt i noen form for aksjon for å hindre valg av Engeset, og at det var like overraskende for ham som for alle andre, at han trakk seg.

Engeset trakk seg fra Østfold Høyres liste etter at nominasjonsmøtet vraket ham fra førsteplassen og i stedet plasserte ham på andreplass, etter Ingjerd Schou som fikk én stemme mer.


Fremmed

Solberg sier hun ikke kjenner seg igjen i Apenes kritikk av Engeset.

- Jeg har et helt annet inntrykk av mitt samarbeid med Martin Engeset. Han har vært en bra medarbeider i Stortinget og han har jobbet masse for Østfold-sakene. Apenes gikk klart over streken i sine karakteristikker, sier partilederen.

Apenes forklarer at han ble oppringt av Fredriksstad Blad og spurt om sitt syn på Engeset som fortsatt førstekandidat. Alle medieoppslag skjedde etter denne artikkelen, som ikke ble skrevet på mitt initiativ, sier Apenes.

- Demokrati forutsetter valg. Ingen politiker har en vernet arbeidsplass eller krav på gjenvalg. Negativ eller positiv omtale må man regne med, det har ingenting med personvern å gjøre. Denne saken angår derfor overhodet ikke mitt embete om direktør i Datatilsynet, skriver Apenes.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer