Åpenlys sex midt i Oslo sentrum

Ni par i aksjon i «friluftsbordell».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Området rundt Kvadraturen i Oslo sentrum er kjent for stor prostitusjonstrafikk. Men i det siste har Grev Wedels plass i området blitt fylt at prostituerte og menn som har åpenlys sex, skriver Aften.

De prostituerte tar med kundene sine bak trær eller lave hekker i parkene. Et vitne avisa har snakket med, sier han har sett opp til ni par ha sex i parken samtidig.

- Det er ikke noe hyggelig at det ser ut som et bordell i parken og sidegatene. Forslaget om å kriminalisere sexkjøp er meningsløst så lenge de ikke klarer å håndheve lovverket som allerede finnes i dag, sier Jan Bredesen, servitør på restauranten Gamle Logen, til Aften.

- Mest praktisk og lønnsomt

Bredesen og andre som jobber i strøket er lei av den lovløse aktiteten. Fra kvelden til tidlig på morgenkvisten kan man se par som har sex i parken.

Ifølge Aftens utsendte blir det mye folk i området når utestedene stenger, og dagen etter ligger det en mengde kondomer strødd i parken.

Liv Jessen i Pro Senteret tror den harde konkurransen mellom prostituerte fører til at flere velger raske løsninger i sentrum.

- Det er mest praktisk, og gir mest penger. Derfor gjør mange det vak en busk eller i en trappeoppgang. Noen liker heller ikke å bli med i kundens bil, sier Jessen.

HAR SEX I BUSKENE: De prostituerte i Oslo sentrum tar med seg kunder blant annet til denne parken på Grev Wedels plass. Her har vitner sett opptil ni par som har sex samtidig. Foto: Hilde Marie Tvedten
HAR SEX I BUSKENE: De prostituerte i Oslo sentrum tar med seg kunder blant annet til denne parken på Grev Wedels plass. Her har vitner sett opptil ni par som har sex samtidig. Foto: Hilde Marie Tvedten Vis mer

Hun tror at de nigerianske prostituerte, som dominerer gateprostitusjonen i Oslo, ikke kommer til å slutte å jobbe i sentrum før sexkjøp blir kriminalisert.

Anmelder politiet

Jan Bredesen har nå anmeldt ledelsen i Oslo politidistrikt for ikke å gripe inn. Han er oppgitt over at de aldri griper inn i strøket.

- Bakmennene sitter i bilene sine her. Alle vet hva som foregår. Hvis man vil denne virksomheten til livs, må man bruke de virkemidlene man har, sier Bredesen.

Å ha sex på offentlig sted rammes av Straffelovens §201a: Seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd. Straffereaksjonen er bøter på 6000-7000 kroner i Oslo.

Oslo-politiet har selv ikke noen oversikt over hvor mange som blir tatt og får bøter for å ha åpenlys sex i Oslo, men tror ikke det er mange.

Åpenlys sex midt i Oslo sentrum
ÅPENLYS SEXTRAFIKK:</B> Nær Oslo turiststrøk.