Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpent krav i LO om at Valla går av

Fellesforbundets tillitsvalgte i LO-lederens eget hjemdistrikt og en rekke tillitsvalgte landet rundt ber nå åpent Gerd-Liv Valla trekke seg som LO-leder. Forbundsleder Kjell Bjørndalen sier LO ikke kan leve lenge med tvilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen i LO er nå så spent at utfallet av dagens møte i LO-sekretariatet er høyst usikkert. Der vil Gerd-Liv Valla møte forbundsledere som har fått svært klare tilbakemeldinger fra medlemmene sine.

-  Personlig synes jeg det var en lite troverdig unnskyldning hun kom med på fredag, og jeg mener at hun nå bør ta seg en pustepause. LO må nå bygge opp igjen troverdigheten, og det er ikke hun i stand til å gjøre, sier Jan Erik Arnøy, leder av Fellesforbundet i Vallas hjemdistrikt Helgeland.

Alvorlig uro

Til og med Fellesforbundets ansatte distriktssekretær i Nordland, John Karl Eide, setter spørsmålstegn ved Vallas framtid som LO-leder.

Når forbundsleder Kjell Bjørndalen får lest opp resultatet av Dagbladets rundspørring til sentrale tillitsvalgte og ansatte landet rundt, sier han:

-  Dette er en alvorlig indikasjon på uro i LO. Det er svært uheldig at det reises tvil om Valla bør fortsette. Det kan vi ikke leve med lenge, sier Bjørndalen til Dagbladet.

-  Hva må skje nå?-  Jeg har ikke oppskriften. Det er Valla selv som sitter med løsningen.

-  Mener du hun bør vurdere stillingen sin?-  Med bakgrunn i redegjørelsen fredag, var det ikke grunnlag for å kreve hennes avgang. Den situasjonen som oppsto da hun påberopte seg Jaglands støtte for det som skjedde i 1997 for så ett døgn seinere å trekke det tilbake, ga ikke et godt inntrykk. Men jeg mener det hun har sagt og gjort til nå, er til å leve med. Men når det kommer krav om hennes avgang, må ledelsen vurdere hvordan det skal takles, sier Bjørndalen til Dagbladet.

 I MØTE:  Akkurtat nå møter Gerd-Liv Valla  forbundslederne i LO. Utfallet av møtet i LO-sekretariatet er høyst usikkert. Foto: SCANPIX
I MØTE: Akkurtat nå møter Gerd-Liv Valla forbundslederne i LO. Utfallet av møtet i LO-sekretariatet er høyst usikkert. Foto: SCANPIX Vis mer

LO-leder Gerd-Liv Valla var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

- SKJERP DEG VALLA:

Sten Ingebrigtsen,
distriktssekretær for Fellesforbundet i Troms/Finnmark:

- Jeg hadde forventet en uforbeholden beklagelse. Jeg er i tvil om Valla bør fortsette, men situasjonen er fortsatt svært uheldig.


Steinar Krogstad,
hovedtillitsvalgt i Veidekke:

- Det er sterk irritasjon over hvordan hun har håndtert saken. Jeg forutsetter at LO ordner opp i denne uka.


Terje Eriksen,
leder i stein- jord- og cementarbeiderforeningen, Trondheim:

- Valla har håndtert saken svært dårlig og skadet LO. Det er for tidlig å si om hun bør fortsette.


Magne Steinar Ulvatn,
leder i Fellesforbundet, Sogn og Fjordane:

- Bjørndalen har god dekning for å stille spørsmål ved Vallas troverdighet. Vil ikke uttale meg om hun overlever som LO-leder.

- VI STØTTER DEG, VALLA!Arne Hagen, leder i Grenland Bygningsarbeiderforening.

- Ingen har gjort så mye for arbeidsfolk som Valla de siste åra. Jeg håper virkelig hun fortsetter. Hun har vår fulle støtte.


Tom Rognstad,
distriktssekretær i Fellesforbundet, Oppland:

- Ikke nødvendig å diskutere hennes framtid. Saken har gått ut over sine proporsjoner. Nå er det mer ei heksejakt.

- TREKK DEG, VALLA!

Jan Erik Arnøy leder av Fellesforbundet i Vallas hjemdistrikt Helgeland:

- Personlig synes jeg det var en lite troverdig unnskyldning hun kom med på fredag, og jeg mener at hun nå bør ta seg en pustepause. LO må nå bygge opp igjen troverdigheten, og det er ikke hun i stand til å gjøre.


Roger Wangsbro,
leder av Tromsø Bygningsarbeiderforening:

- Medlemmene mine er sjokkert og forbannet over hvordan hun har oppført seg de siste ukene. Det går ut over LO som organisasjon. Hun provoserer kraftig med å snakke i vi-form som om det er noen andre enn henne selv som har rotet det til. Jeg håper virkelig hun er ute som LO-leder snart. Roar Flåthen bør overta.


Arnfinn Reinertsen,
leder av Fellesforbundet Agder og medlem av forbundsstyret:

- Flere medlemmer sier hun bør trekke seg. Tilliten er tynnslitt. Det hadde kanskje vært best å bytte leder nå.


Frank Heine Jensen,
hovedtillitsvalgt i Skanska:

- Valla er ikke troverdig når hun må presses til å si unnskyld. Det hadde vært best om hun hadde trukket seg som LO-leder til fordel for nestleder Roar Flåthen, for hun har ødelagt det hun har hatt av tillit. Det blir for vanskelig for henne å komme tilbake.Svein Lidahl,
leder av Snekker og Tømmer, Trondheim:

- Det er så trist. Folk går rundt og gremmes. Det hadde vært greit at Roar Flåthen overtok nå for å legge sjøen flat.


Finn Allan Westfjord,
leder i Fellesforbundet Nordre Nordland og Sør-Troms:

- Det blir stadig verre. Slik det ser ut nå klarer hun ikke å rydde opp. For LOs del ville det vært best om en annen overtok. Da står nestleder Roar Flåthen nærmest.

- VURDER STILLINGEN, VALLA!

John Karl Eide, distriktssekretær for Fellesforbundet i Nordland:

- Jeg registrerte før helga stor frustrasjon, og jeg tror en del medlemmer stiller spørsmål ved om det er rett at hun fortsetter. Beklagelsen hennes på fredag var ikke helt troverdig. Sten Bjørnø , distriktssekretær for Fellesforbundet i Vestfold:

- Troverdigheten til Valla er sterkt svekket. Hun gjør det vanskelig for oss ved å bruke vi-formen når det utelukkende er hun som har ansvaret for det som har skjedd. Torleiv Nordbø, leder av Fellesforbundet avd. 730, Rogaland:

- Valla er vingeklippet. Det er vanskelig å si om hun overlever. Da må hun virkelig rydde opp nå. Hun har sine egne imot seg. Det er ikke mange som støtter henne.

Dette sier tillitsvalge i LO:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!