Åpent pyramideselskap bak lukkede dører

World Games Inc skiftet navn til Aspiritus og lederne i det nye selskapet har lovet å operere i full åpenhet. Likevel er både nettsider og møter lukket for de aller fleste som ikke har tegnet seg som medlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Aspiritus har ingenting å skjule. Slik åpnet Kristin Røhne fra Elverum det lukkede vervemøtet i det tidligere pyramideselskapet WGI, i Vikingeskipet på Hamar i går kveld.

Hovedtaler Tor Einar Olaisen ankom samtidig med solide muskelmenn ved sin side. Når de knapt 200 fremmøtte hadde identifisert seg, og sluppet inn, ble ståldørene inn til Johann Olav Koss auditoriet stengt. Dørvaktene hindret effektivt journalister fra TV, NRK, TVNorge, Dagbladet med flere å komme inn.

Dagbladet har likevel fått detaljert informasjon om det som foregikk på vervemøtet. Bak lukkede dører fortsatte Kristin Røhne;

- Er det noen pressefolk her? Det var merkelig. Grunnen er ikke at Aspiritus er mediasky eller har noe som helst å skjule. Pressen har dessverre utestengt seg selv.

Hun antydet at den kritiske presseomtalen av pyramideselskapet WGI, som nylig skiftet navn til Aspiritus kunne skyldes at pressen og \'noen andre\' har et gjensidig avhengighetsforhold. På tidligere WGI møter har det vært hevdet fra scenen at de kritiske spørsmålene fra norsk presse mot WGI/Aspiritus skyldes en konspirasjon mellom norske mediebedrifter og Norsk Tipping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer