Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aper skrev ikke romaner

Hvis apekatter får skrivemaskiner og papir, vil de til slutt skrive Shakespeare, lyder teorien. Men dét stemmer ikke!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis man gir en gjeng apekatter hver sin skrivemaskin og nok papir, vil de før eller senere skrive Shakespeares samlede verker, lyder en gammel teori. Nå er teorien utprøvd i praksis, og viser seg ikke å stemme.

Studenter i Plymouth sørvest i William Shakespeares hjemland England bestemte seg for å se hva apene egentlig ville skrive når de først slapp til ved tastaturet.

Resultatet ble verken Shakespeare, Charles Dickens eller Virginia Woolf, slår studentene nå fast.

De seks forsøksdyrene fattet riktignok interesse for skrivemaskinene, i den grad at noen av dem plukket maskinene fullstendig i stykker. Andre fant ut at innretningene måtte være en form for toalett, og brukte dem i samsvar med dette, skrev London-avisen The Times fredag.

- De er ytterst intelligente dyr, men de lever i en verden som på mange måter skiller seg sterkt fra vår. De skriver ikke Shakespeare-stykker, fordi de ikke trenger Shakespeare, forklarer Vicky Melfi som deltok i eksperimentet ved universitetet i Plymouth.

Resultatet av eksperimentet er offentliggjort i en egen forskningsrapport. Den er på fem sider, og bærer tittelen «Foreløpige Skisser til William Shakespeares Samlede Verker, av Elmo, Gum, Heather, Holly, Mistletoe og Rowan».

(NTB)

SMARTE, MEN IKKE SMARTE NOK: Aper skriver ikke romaner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media