Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aper terroriserer indiske byer

Stjeler mobiltelefoner og brus, og slår kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For omtrent tre uker siden døde Delhis viseordfører S S Bajwa, etter at han falt ned fra sin egen terrasse da han kjempet mot en flokk apekatter. 

Han er ikke den eneste i Indias storbyer som har problemer med apene.

Horder av aper er ute av kontroll i India, ifølge nyhetsbyrået AFP. De stjeler mobiltelefoner og bryter seg inn i folks hjem for å stjele brus fra kjøleskap. 

- Noen av dem slår til og med kvinner som forsøker å jage dem, sier politikeren Hiren Das ifølge nyhetsbyrået.

Miljøvernminister Rockybul Hussain har laget en egen komité for å ta seg av problemet.

På grunn av økt hogs tog dermed mindre skog, søker apene inn mot byene. I forrige uke ble et tjuetalls personer skadet da en gjeng apekatter gikk amok i et boligområde i New Delhi.

Tiltakene for å bekjempe apene kompliseres av at hinduene ser på apene som en inkarnasjon av en gud som symboliserer styrke.

APER I BYEN: Flere indiske byer har et problem med at apekatter har trukket inn i byen, blant annet på grunn av skogshogst. Foto: MANPREET ROMANA/AFP/Scanpix
APER I BYEN: Flere indiske byer har et problem med at apekatter har trukket inn i byen, blant annet på grunn av skogshogst. Foto: MANPREET ROMANA/AFP/Scanpix Vis mer
I FEIL OMGIVELSER: Aper i byene er et problem i India.
I VEIEN: Apekattene stjeler mobiltelefoner og brus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling