AP: Tre drept etter gisselsituasjon i Paris

Politimann skal ha blitt stukket ni ganger med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er drept i en gisselsituasjon utenfor Paris i kveld, melder nyhetsbyrået AP. Byrået viser til informasjon fra franske myndigheter.

Gjerningsmannen skal først ha drept en politimann med kniv, for så å forskanse seg i offerets hus og holde hans familie som gisler.

Franske BFMTV rapporterer at gjerningsmannen ble drept da politiet gikk til aksjon. De andre drepte er en kvinne og gisseltakeren. Et barn som var i huset skal ha blitt reddet da politiet aksjonerte, ifølge AP.

Fransk politi undersøker nå om gisseltakeren var en terrorist. Ifølge anonyme kilder i fransk politi skal gisseltakeren ha hevdet å ha vært tilknyttet terrorgruppen IS, melder nyhetsbyrået AFP. Dette er ikke bekreftet.

Knivdrept

Le Monde skriver at hendelsen skjedde utenfor politimannens hus i området Yvelines, en forstad til den franske hovedstaden. Avisa refererer politikilder på at gjerningsmannen deretter tok seg inn i huset sammen med slektninger av politimannen.

Ifølge kilder på Twitter skal gjerningsmannen ha ropt «Allahu Akbar», gud er størst, i det politiet ankom åstedet. Disse meldingene er ikke bekreftet.

Avisa refererer politikilder på at gjerningsmannen deretter tok seg inn i huset sammen med slektninger av politimannen.

Le Parisien skriver at politimannen ble stukket ni ganger med kniv. Dette er ikke bekreftet av politiet.

Det er foreløpig ikke bekreftet fra politihold at man har stormet huset hvor gislene ble holdt.

Forsøkte dialog

Medlemmer i politistyrken RAID er kommet til stedet og har prøvd å overtale gjerningsmannen til å overgi seg. Området er helt avsperret og gassen skal være kuttet. Politiet skal også ha tømt flere av nabohusene for beboere.

Klokka halv tolv i kveld skal alle forsøk på å få til en dialog med mannen ha mislyktes, ifølge Le Parisien.

Den mistenkte skal være nabo til offeret, og skal ifølge Le Figaro ha slått politimannen før han gikk inn i huset hans og barrikaderte seg der.

Det er foreløpig uklart hva motivet for drapene var. Den drepte politimannen var sivilt kledd da han ble angrepet.

Dagbladet følger saken.