Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpne Dører fikk 1,3 millioner etter Listhaug-video

- Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å sette søkelyset på en så viktig sak.

AKSJON: Sylvi Listhaug delte i går en video på sin facebookside der hun sammen med statssekretær Fabian Stang lanserte sin nye innsamlingsaksjon. De oppfordrer folket til å sende inn penger som skal hjelpe forfulgte kristne i land der man ikke kan leve med religionsfrihet. Video: Sylvi Listhaug / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kristne organisasjonen Åpne Dører har fått 1,3 millioner kroner i gaver etter at innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) la ut en video der hun oppfordret folk til å gi penger til forfulgte kristne.

Videoen med Listhaug og hennes statssekretær Fabian Stang (H) var et svar til skuespiller Kristoffer Joners Facebook-aksjon til støtte for Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS).

Listhaug og Stang oppfordret folk til heller å gi penger til kristne forfulgte, og Listhaug sier til TV 2 at hun er glad for at hun har bidratt til å sette søkelyset på situasjonen til denne gruppen.

- Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å sette søkelyset på en så viktig sak som forfølgelsen av kristne i verden. Dette er et tema som dessverre får lite oppmerksomhet her hjemme, sier innvandringsministeren.

Generalsekretær i Åpne Dører, Morten Askeland, sier til TV 2 at de samler inn rundt 30 millioner kroner årlig, og at mange av pengene gis i desember.

- Vi har prøvd å skille ut det som har kommet som et resultat av denne aksjonen, og det er beregnet til å være mellom 1,2 og 1,3 million kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!