Åpne malingspann i gangene

- Skremmende å tenke på hva en full mann og ei fyrstikk kunne utrettet her, sier en passasjer på Color Festival til Dagbladet.no. Etter avreise oppdaget mannen flere åpne malingspann, en åpen terpentindunk og ull i en av korridorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Color Festival forlot Oslo i ettermiddag med kurs for Hirtshals. Mannen som kontaktet Dagbladet.no så ikke fram til natta:

- Jeg har lugar under bildekket. Der bor jeg sammen med kone og to små barn.

Ombord i båten ble jeg møtt av terpentin-lukt i gangen utenfor lugarene ved bildekket. Jeg fulgte lukten og fant malerkoster i åpen malingboks med terpentin, 5-litersdunk full av terpentin og ulltepper.

- Lenger borte i gangen ligger det tepperuller, sier den opprørte passasjeren til Dagbladet.no nå i kveld.

Skremt

- Det som skal til for å få en ny Scandinavian Star, er at en som løper forbi velter terpentinen på ullfilten: Den vil selvantenne i løpet av relativt kort tid.

- Enda verre ville det gått hvis noen slipper en sigarett i den åpne malingboksen med penseler, eller at noen heller ut 5-litersdunken og tenner på med vilje, sier mannen.

Beklager

Overstyrmann Nils Sivertsen på Color Festival legger seg helt flat, og beklager det inntrufne som en beklagelig svikt i rutinene.

- Slikt skal ikke skje. Her har det skjedd en svikt i rutinene, sier Sivertsen til Dagbladet.no.

Årsaken til de åpne spannene med maling og den åpne terpentindunken skal være at en innleid håndverker har fått det litt for travelt fram mot båtens avgang i ettermiddag.

- Det er nok det som har skjedd. Vi hadde leid inn noen til å gjøre et arbeid for oss. De har åpenbart ikke gjort det de skulle før de forlot båten.

- Men jeg vil understreke at dette ikke er noen unnskyldning for det som har skjedd. Det har sviktet i rutinene, sier overstyrmannen.

- Var det farlig?

- Poenget er at det ikke skulle skjedd. Heldigvis var en passasjer observant og kontaktet meg rett etter at vi passerte Nesodden. Dette er ryddet opp i nå, og vi søker gjennom absolutt hele båten for å forsikre oss om at alt er som det skal være.

- Uansett ville dette blitt oppdaget av brannvaktene som kontinuerlig patruljerer hele båten, sier overstyrmann Sivertsen.

- Du kan garantere at alle kan legge seg trygt og godt for natten i kveld?

- Ja, dette er ryddet opp i, sier Sivertsen.

Scandinavian Star

Passasjeren Dagbladet.no snakket med bekrefter at malingen og terpentinen nå er fjernet.

Men det er ikke inntrykket han fikk av Color Line: -Det gikk kaldt nedover ryggen på meg: Dette var like før vi hadde fått en ny Scandinavian Star.

-Dersom personalet på Color Line ikke har bedre sikkerhets- og kvalitetskontroll enn dette, er det skremmende. Noen burde virkelig sjekke om dette er straffbart!

BRANNFARLIG: Slik så det ut i en av korridorene da Color festival forlot Oslo i ettermiddag: Åpne malingspann, terpentin og ulltepper i skjønn forening. Mer brannfarlig kombinasjon finner du knapt.