Australia og New Zealand:

Åpner: - Har vært et mareritt

Gleden var stor da New Zealand og Australia mandag åpnet for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år.

ÅPNER: Australia og New Zealand åpner grensene for hverandre, og lar innbyggerne gjennomføre karantenefrie reiser. Foto: NTB
ÅPNER: Australia og New Zealand åpner grensene for hverandre, og lar innbyggerne gjennomføre karantenefrie reiser. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stemningen var elektrisk på flyplassen i Sydney da spente passasjerer gikk om bord på de første flyene på vei til New Zealand etter at kravet om karantene var opphevet.

- Det er en stor dag og spennende for familier og venner, sa New Zealands statsminister Jacinda Ardern, som hyllet den gode håndteringen av pandemien som både Australia og New Zealand har stått for.

Begge land stengte sine grenser for alle utenom egne borgere og andre med oppholdstillatelse i mars i fjor for å hindre coronasmitte.

Slapp lett fra det

Takket være de strenge tiltakene har de sluppet billigere fra pandemien enn de fleste andre land i verden.

Borgere av New Zealand har rett nok kunnet reise til Australia siden oktober i fjor, men de måtte i karantene i 14 dager ved hjemkomst.

Mandag var første gang australiere kunne reise til New Zealand siden grensene ble stengt, og nå kan newzealendere også komme tilbake fra Australia uten karantene.

For familier og turismen

Åpningen er en lettelse både for familier som har vært skilt fra hverandre, for turistnæringen og for flyselskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer