Trondheim

Åpner baren på julaften

Utestedet Antikvariatet i Trondheim byr inn til alternativ feiring på julekvelden. - Vondt å tenke på at dem som tar en for laget, ikke skal ha mulighet til å feire med noen, sier initiativtakeren.

JULEFEIRING: Utestedet i Trondheim tilbyr en alternativ julefeiring for de som ikke har noen å feire jul med. Foto: Privat
JULEFEIRING: Utestedet i Trondheim tilbyr en alternativ julefeiring for de som ikke har noen å feire jul med. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det ligger mye kjærlighet i det å ikke feire jul med familien i år, og det gjorde vondt å tenke på at dem som tar en for laget, ikke skal ha mulighet til å feire med noen, sier Sandra Haugnes, assisterende daglig leder ved utestedet Antikvariatet i Trondheim.

For første gang skal utestedet holde åpent for gjester julaften, slik at Trondheimsbeboere som ikke har noen å feire jul med, skal slippe å sitte alene hele julekvelden.

Haugnes er opprinnelig fra Vestfold, og er blant dem som ikke drar hjem til familien i år. Hun har familiemedlemmer i risikogruppa, og er ikke så opptatt av den tradisjonelle julefeiringa for egen del. Hun forteller at de har mange studenter innom, som befinner seg i tilsvarende situasjoner.

- Jeg har overhørt mange samtaler om det mellom folk i alle aldre, men primært blant studentene som er innom. Mange av dem har isolert seg i lang tid, og har satt pris på å komme seg ut en sjelden gang for å treffe en venn.

Det var Adressa som først omtalte saken.

Få tilbud over hele landet

Det er få alternative julearrangementer over hele landet i år, på grunn av restriksjonene, som varer ut 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer