Åpner for å etterforske Jack Warner etter Dagblad-avsløring

Det sier FIFA-president Sepp Blatter til Dagbladet

PRESSET: Det har vært en svært hektisk høst for FIFA-president Sepp Blatter. Nå åpner han for å etterforske sin nære medarbeider Jack Warner. Foto: EPA/Scanpix
PRESSET: Det har vært en svært hektisk høst for FIFA-president Sepp Blatter. Nå åpner han for å etterforske sin nære medarbeider Jack Warner. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ZÜRICH (Dagbladet): FIFA-president har akkurat møtt pressen i FIFA-hovedkvarteret i Zürich. Blatter gjør det nå klart at hvis FIFA blir kontaktet formelt vil det være aktuelt å etterforske visepresident Jack Warners kontakt med det norske svartebørsselskapet Euroteam.

- Dette er noe deres avis har bragt fram. Hvis vi blir gjort oppmerksom på Jack Warner-saken på offisielt vis, vil vi selvsagt se på det, sier Blatter til Dagbladet, på spørsmål om hvorfor organisasjonen foreløpig ikke har ønsket å etterforske sin visepresident.

Warner fikset på forespørsel over 300 billetter for Euroteam gjennom en mellommann. Billettene ble aldri betalt, angivelig fordi Warner priset seg ut av markedet.

Fikk smekk Også under VM i 2006 var visepresidenten aktiv på svartebørs. Han ble året etter, sammen med sin sønn Daryan, bøtelagt med én million dollar. Dagbladet avslørte denne uka den detaljerte metoden en desperat Warner brukte for å skaffe billetter.

Og nå åpner den mektige Sepp Blatter for at Warner igjen kan få svi for sin ureglementerte billettdistribusjon.

Det har vært en svært hektisk høst for FIFA. Blatter svarte også om den pågående korrupsjonsskandalen som har rystet tildelingsprosessen av VM i 2018 og 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer