Åpner for å etterforske Jack Warner etter Dagblad-avsløring

Det sier FIFA-president Sepp Blatter til Dagbladet

PRESSET: Det har vært en svært hektisk høst for FIFA-president Sepp Blatter. Nå åpner han for å etterforske sin nære medarbeider Jack Warner. Foto: EPA/Scanpix
PRESSET: Det har vært en svært hektisk høst for FIFA-president Sepp Blatter. Nå åpner han for å etterforske sin nære medarbeider Jack Warner. Foto: EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ZÜRICH (Dagbladet): FIFA-president har akkurat møtt pressen i FIFA-hovedkvarteret i Zürich. Blatter gjør det nå klart at hvis FIFA blir kontaktet formelt vil det være aktuelt å etterforske visepresident Jack Warners kontakt med det norske svartebørsselskapet Euroteam.

- Dette er noe deres avis har bragt fram. Hvis vi blir gjort oppmerksom på Jack Warner-saken på offisielt vis, vil vi selvsagt se på det, sier Blatter til Dagbladet, på spørsmål om hvorfor organisasjonen foreløpig ikke har ønsket å etterforske sin visepresident.

Warner fikset på forespørsel over 300 billetter for Euroteam gjennom en mellommann. Billettene ble aldri betalt, angivelig fordi Warner priset seg ut av markedet.

Fikk smekk Også under VM i 2006 var visepresidenten aktiv på svartebørs. Han ble året etter, sammen med sin sønn Daryan, bøtelagt med én million dollar. Dagbladet avslørte denne uka den detaljerte metoden en desperat Warner brukte for å skaffe billetter.

Og nå åpner den mektige Sepp Blatter for at Warner igjen kan få svi for sin ureglementerte billettdistribusjon.

Det har vært en svært hektisk høst for FIFA. Blatter svarte også om den pågående korrupsjonsskandalen som har rystet tildelingsprosessen av VM i 2018 og 2022.

På direkte spørsmål sier Blatter at FIFA holder muligheten åpen for at Sunday Times, som bragte avsløringa, nærmest var kjøpt og betalt av Englands VM-søknad.

- Vi har spurt oss hvorfor det var en engelsk avis som bragte denne nyheten, sier Blatter.

Lurt opp i stry Han ba videre alle om å respektere «fair play» - også mediene. Sunday Times brukte skjult opptak for å avsløre styremedlemmene, noe som provoserte Blatter og FIFA.

- Please, hjelp oss å respektere Fair Play. Alle må spørre seg hva de selv hadde gjort hvis de var i den situasjonen at de ble lokket ut på noe slikt, sier presidenten.

Blatter brukte uttrykket «sette opp en felle», når han videre omtalte The Times' arbeid.

Ikke flyttet Presidenten gjør det klart at avstemningen vil gå som planlagt 2. desember, etter flere rykter om at den ville bli utsatt grunnet korrupsjonsopprullinga.

- Den vil ikke bli flyttet, sier Blatter.

Etikkomiteen vil videre møtes 15-17. november, for å avgjøre skjebnen til visepresident Reynald Temarii fra Tahiti og styremedlem Amos Adamu fra Nigeria, som tilsynelatende ble tatt på fersken av Sunday Times.

De to vil ikke bli erstattet av andre om de skulle bli suspendert permanent.

I TRØBBEL IGJEN? FIFA-visepresident Jack Warner. Foto: AFP/Scanpix
I TRØBBEL IGJEN? FIFA-visepresident Jack Warner. Foto: AFP/Scanpix Vis mer