Åpner for å godta at Russland beholder Krim

Frps utenrikspolitiske talsperson Christian Tybring-Gjedde (Frp) åpner for å godta russisk kontroll over Krim, hvis det kan bedre relasjonene mellom Russland og vesten.

DØRA PÅ GLØTT: Christian Tybring-Gjedde åpner for at Krim kan anerkjennes som russisk, hvis det kommer som en del av samtaler med vesten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
DØRA PÅ GLØTT: Christian Tybring-Gjedde åpner for at Krim kan anerkjennes som russisk, hvis det kommer som en del av samtaler med vesten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frp-nestoren Carl I. Hagen har latt seg intervjue av den russiske TV-kanalen Russia Today (RT). I intervjuet gir han uttrykk for at Vesten må akseptere at Russland tar Krimhalvøya, som de annekterte i 2014. Det melder NRK.

- Jeg mener Nato burde holde seg borte fra Russlands bakgård. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke kan akseptere at Russland tar Krim der det bor mange russere når folkeavstemninga på Krim viser at de ønsker å være en del av Russland. Vi skulle ha respektert det, sa Hagen til den russiske kanalen.

Frps innvandringspolitiske talsperson, Christian Tybring-Gjedde, understreker at Hagens utspill ikke er Frp-politikk, men er likevel enig i deler av budskapet.

- Jeg forstår Hagens frustrasjon. Vi må finne en måte å normalisere forholdet til Russland, ellers kommer vi ingen vei. Problemet med sanksjoner og krav er at vi får ikke kravene igjennom, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

- Jeg har ingen illusjon om at Russland kommer til å forlate Krim, fortsetter han.

Åpner for å anerkjenne Krim som russisk

Tybring-Gjedde ønsker å få normalisert forholdet mellom Russland og vesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer