Vann-styring i Oslo

Åpner for å kaste Lan Marie

Etter å ha fordøyd milliardsjokket som byrådet i Oslo serverte i går, åpner Høyre, FNB, Venstre og KrF for at Lan Marie Berg må gå av som miljøbyråd i Oslo umiddelbart. Byrådets støtteparti ante ingenting om monstersprekken.

STIKK TIL SYLVI: Byrådsforhandlingene mellom Ap, MDG og SV er ferdige. Da Lan Marie Berg la fram deler av avtalen, kom hun med et stikk til eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Akkurat nå er det vanskelig å se hvordan hun kan bli sittende som byråd etter denne skandalen.

Anne Haabeth Rygg, gruppeleder i Oslo Høyre, åpner for at miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) må gå av etter milliardsmellen Dagbladet fortalte om i går.

I Oslo kommunes reviderte budsjett, som ble lagt fram i går, ble en budsjettsmell på 5,2 milliarder servert både velgere og opposisjon for første gang: Prislappen på den nye reservevannsløsningen til hovedstaden har steget fra 12,5 til 17,7 milliarder.

- Lan Marie Berg bør vurdere sin stilling, sier Espen Andreas Hasle (KrF) til Dagbladet.

Det er Mattilsynet som har pålagt Oslo kommune å gjennomføre prosjektet, som blir kommunens største enkeltinvestering noensinne.

Budsjettsmellen var helt ukjent for opposisjonen i Oslo.

Høring

En samlet opposisjon i Oslo, inkludert byrådets eget støtteparti, er svært opprørt.

- Av informasjonen vi nå har fått ser det ut til at byråd Berg allerede for over et år siden må ha visst at hun styrte mot en enorm budsjettsprekk med åpne øyne, uten å informere bystyret, sier Rygg videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer