Åpner for å kaste Ropstad

Meningene er delte om Kjell Ingolf Ropstads framtid som KrF-leder: - Dette rokker ved tilliten, sier fylkeslederen i Troms og Finnmark til Dagbladet. - Naturlig å ta en helhetsvurdering av tilliten, sier leder i Vestland KrF.

EN LITEN SNACK: Da Kjell Ingolf Ropstad (KrF) skulle svare om gutterom-skandalen, kom en liten overraskelse fra sidelinja. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier at han har snakket med statsministeren om boligsaken, og at han håper å få fullføre tiden som barne- og familieminister.

- Jeg håper jeg kan fullføre den siste måneden som barne- og familieminister før det kommer en ny regjering, sier han på spørsmål fra TV 2.

Ropstad holdt en pressekonferanse fredag, samme dag som Aftenposten skrev at han innrømmer å ha tatt aktive grep for å slippe skatt på pendlerboligen i Oslo.

Ropstad beklaget, men han vil ikke trekke seg som KrF-leder.

- Tillit er ikke noe man kan kreve, men jeg er veldig motivert for å lede KrF videre, sier han.

RETT PÅ SAK: I Valgboden stiller programleder Steinar Suvatne spørsmål til partileder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad spørsmål som han må svare ærlig og direkte på. Video: Valgboden / Dagbladet TV Vis mer

Rokker ved tilliten

Ute på grasrota i KrF er det støtte, men også avventende holdninger, til KrF-lederen nå.

Enkelte fylkesledere er tydelige på at tilliten deres til KrF-lederen er svekket etter avsløringene.

- Ropstad virker innstilt på å ta konsekvensene av det som har vært en dårlig avgjørelse. Det er positivt at han vil gjøre opp for seg og at han beklager. Men det som kommer fram nå rokker ved tilliten til Ropstad som partileder, Truls Olufsen-Mehus, fylkesleder i Troms og Finnmark, til Dagbladet.

- Partiet trenger å fokusere på å samle kreftene etter valget, gjøre nødvendige evalueringer og lage en vinneroppskrift sammen for å ta tilbake plassen vi skal ha på Stortinget. Denne saken flytter fokuset vekk fra det som er viktigst for oss i KrF akkurat nå etter valget. Det er beklagelig. Mer vil jeg ikke si før jeg har hatt møte med fylkesstyret neste uke, fortsetter Olufsen-Mehus.

Ber om tillitsvurdering

Morten Helland, leder i Vestland KrF, påpeker at tillit er en helhetsvurdering. Han mener det er naturlig å vurdere tilliten til Ropstad nå.

- En slik vurdering er naturlig at partiet uansett hadde gjort. Jeg mener denne saken er svært uheldig, og vil være del av totalvurdering. Ropstad har framstått god i valgkampen, med et samlet KrF om våre viktigste saker. Nå må vi først få oversikt over faktiske forhold, lytte til tillitsvalgte i partiet og dra konklusjonar når vi har det totale bildet, sier Helland til Dagbladet.

- Han har gjort feil

Erna Solberg kommenterte i dag saken ved å si at Ropstads handlinger var «uheldige».

- Han har gjort feilvurderinger og jeg er glad at han også erkjenner det. I den erkjennelsen ligger også tilgivelse, sier Bror-Lennart Mentzoni, fylkesleder i Vestfolk og Telemark KrF, til Dagbladet.

Jan-Erik Fjukstad, leder i Oslo KrF, vil ikke uten videre slå fast at Ropstad bør fortsette som KrF-leder.

- Dette var en trist nyhet. Men det er en komplisert sak som jeg ikke har full oversikt over, sier Fjukstad på Dagbladets spørsmål om han fortsatt har tillit til Ropstad.

Espen Andreas Hasle, KrFs mest profilerte politiker i Oslo, støtter også Ropstad.

- Jeg har fortsatt tillit til Kjell Ingolf, sier han til Dagbladet.

- Heksejakt

Lederen av Møre og Romsdal KrF derimot mener Kjell Ingolf Ropstad ikke har gjort noe galt. Hun langer ut mot Aftenposten – og kaller det hele «en heksejakt».

- Jeg føler at dette er en heksejakt. Han meldte flytting i fjor. Hvorfor kom ikke den saken i fjor? Det virker som det er nøye planlagt å legge frem denne saken før valget for å ødelegge for KrF, sier Randi Walderhaug Frisvoll til VG.

Også fylkesleder i Viken KrF mener Ropstad bør fortsette som KrF-leder.

- Jeg har fortsatt full tillit til Ropstad. Det er mulig å betale tilbake skatten han eventuelt skylder, sier Britt Egeland Gulbrandsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer