FRP-TRONEN

Åpner for å overta etter Siv

Bokaktuelle Ketil Solvik-Olsen mener Frp bør bli et statsministerparti, og er klar for å bli partileder hvis Siv Jensen gir seg.

NEDTUR: - Hvis jeg kommer hjem fra USA og opplever at ingen i partiet bryr seg om jeg har noe på hjertet, så vil det være en nedtur, sier Ketil Solvik-Olsen, på snartur til Norge for å lansere sin selvbiografi. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
NEDTUR: - Hvis jeg kommer hjem fra USA og opplever at ingen i partiet bryr seg om jeg har noe på hjertet, så vil det være en nedtur, sier Ketil Solvik-Olsen, på snartur til Norge for å lansere sin selvbiografi. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN: Nestleder Sylvi Listhaug er hittil regnet som den sterkeste kandidaten til Frp-tronen den dagen Siv Jensen ikke ønsker å fortsette. Nå varsler Ketil Solvik-Olsen at han også kan tenke seg partiledervervet.

Dagbladet møter den tidligere samferdselsministeren på Oslo Lufthavn Gardermoen søndag morgen, der han nettopp har landet med Norwegian-flyet fra Fort Lauderdale i USA, før flyturen går videre til Stavanger.

I juli returnerer Ketil Solvik-Olsen og familien til Oslo. Han legger ikke skjul på at han er klar for å vende tilbake til regjeringen og Frp-ledelsen, hvis han er ønsket.

Selvbiografi

Ketil Solvik-Olsen (47) er hjemme i Norge som snarest for å lansere selvbiografien «På vei». Her beskriver han oppveksten sin på Jæren, familielivet og den politiske karrieren i Fremskrittspartiet.

Det vakte internasjonal oppsikt da Solvik-Olsen gikk av som statsråd 31. august i fjor for å følge legekona til USA. Det siste året har paret og deres to barn bodd i Birmingham Alabama.

Etter å ha vært samferdselsminister i fem år og Frp-nestleder i seks år, er Solvik-Olsen ute av toppolitikken. Men han har fortsatt en posisjon i Frp, som medlem av sentralstyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer