ÅPNER FOR STRAFF: Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier til NTB at Breivik-tiltalen kommer til å skrevet med forbehold. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ÅPNER FOR STRAFF: Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier til NTB at Breivik-tiltalen kommer til å skrevet med forbehold. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Åpner for å påstå straff for Breivik

- Tiltalen vil bli skrevet med forbehold, sier riksadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokat Tor-Axel Busch åpner for at påtalemyndigheten kan komme til å påstå straff for Anders Behring Breivik under rettssaken, melder NTB.

- Tiltalen vil bli skrevet med forbehold, sier riksadvokaten.

- Hvis vi i løpet av rettsforhandlingene blir overbevist om noe annet, vil vi med glede påstå straff, sa Busch under et debattmøte i regi av Oslo redaktørforening i dag.

Busch har tidligere åpnet for det samme. I et innlegg i Klassekampen 21. januar i år forsvarer Busch beslutningen om å utarbeide tiltalte basert på sakkyndigrapporten som konkluderte med at Breivik er strafferettslig utilregnelig.

Men aktoratet kan endre sitt syn i løpet av rettssaken, påpekte han.

- Det er ikke usannsynlig at aktoratet konkluderer om tilregnelighetsspørsmålet først kort tid forut for oppstart av prosedyren, dvs. etter av bevisførselen i retten er gjennomført fullt ut, skrev Busch i innlegget.