Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Åpner for å snakke med Nord-Korea

Etter Kim Jong-uns nyttårstale, truet Donald Trump ham. Nå sier han at han er åpen for å holde samtaler med Nord-Korea.

KAMPHANER: De siste månedene har Donald Trump og Kim Jong-un truet hverandre med atomkrig. Nå åpner Trump for å holde samtaler med Nord-Korea. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix
KAMPHANER: De siste månedene har Donald Trump og Kim Jong-un truet hverandre med atomkrig. Nå åpner Trump for å holde samtaler med Nord-Korea. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagen etter at sør- og nordkoreanske delegater avholdt historiske samtaler, sier Donald Trump at han er åpen for å snakke med Kim Jong-un.

Den nye framgangsmåten kommer litt over en uke etter at regimelederen i sin nyttårstale hevdet at Nord-Korea har missiler som kan treffe hvor som helst i USA.

- Kan noen fra hans utsultede og utarmede regime fortelle ham at jeg også har en atomknapp, men den er mye større og kraftigere enn hans, og min knapp virker, bjeffet Trump tilbake.

Roser Trump

Da Trump onsdag snakket med Sør-Koreas president, Moon Jae-in, virket det derimot som om han nå ønsker å ha en mye mer fredelig tone med Kim Jong-un.

Det hvite hus´ pressekontakt, Sarah Sanders, skrev i en pressemelding at Moon orienterte Trump om hva de hadde kommet fram til i samtalene med Nord-Korea. Videre skal Moon ha takket sin amerikanske kollega for hans «innflytelsesrike lederskap, som gjorde samtalene mulig.»

Åpen for samtaler

USA har lenge stått i spissen for å sanksjonere Nord-Korea, for å presse dem til å bygge ned atomvåpenprogrammet sitt. Sanders sier at Moon og Trump understreket viktigheten av å opprettholde presset, før Trump åpnet for å holde samtaler med dem.

- President Trump uttrykte at han er åpen for å opprette samtaler mellom USA og Nord-Korea på et passende tidspunkt, og under de rette omstendighetene, sier Sanders ifølge CNN.

Under samtalene mellom Sør- og Nord-Korea tirsdag, kom de blant annet fram til at Nord-Korea skal sende en delegasjon til vinter-OL i februar. De ble også enige om å inngå militære samtaler.

Tok æren

I forkant av møtet tok Trump æren for de historiske samtalene.

- Tror noen virkelig at samtaler og dialog ville ha funnet sted mellom Nord- og Sør-Korea hvis jeg ikke var bestemt, sterk og ville til å bruke makt overfor Nord-Korea. Tullinger, men samtaler er en god ting, skrev Trump på Twitter mandag.

Telefonsamtalen med Moon er bare én av flere tegn på at den amerikanske presidenten nå ønsker å dempe spenningen, som har intensivert seg over de siste månedene.

Lørdag sa han til en reporter at han så absolutt var åpen for å holde samtaler med Kim Jong-un.

- Selvfølgelig, jeg har alltid hatt tro på at det hjelper å snakke sammen, sa han og la til at om noe kan komme ut av slike samtaler, vil det være en bra ting for menneskeheten, sa Trump ifølge CNN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!