Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner for å stanse Hafslund-salg

Etter innstendig bønn fra olje- og energiminister Einar Steensnæs, åpner nå KrF i Oslo for å stanse salget av Hafslund ASA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det storpolitiske spillet om energiselskapet Hafslund ligger akkurat nå i Oslo bystyre. Olje- og energiminister Einar Steensnæs har uttalt at han ønsker nasjonalt eierskap i selskapet. Steensnæs og parlamentarisk leder Jon Lilletun har bedt Oslo KrF om å snu.

Mandag snakket Steensnæs personlig med sin partifelle, Oslos næringsbyråd Ann Kathrine S. Tornås. Nå åpner hun for å stanse det kontroversielle Hafslund-salget.

- KrF har absolutt ikke konkludert, og det er betydelig skepsis internt. Vi har ikke tatt standpunkt om salg, sier Tornås. For internt i KrF er Hafslund-salget svært kontroversielt. Fungerende gruppeleder i bystyret, Gunnar Prestegård, er svært skeptisk:

- Personlig er jeg innstilt på å gå i takt med våre politikere på Stortinget og i regjering. Jeg er skeptisk til hele saken, sier Prestegård.

Han mener imidlertid at «tidspunktet for å vurdere å stanse salget er når det er noe å ta stilling til.»

I praksis betyr det at de venter til det ligger bud på bordet før partiet konkluderer. Det er ikke godt nytt for resten av byrådet, som ønsker best mulig pris for selskapet kommunen eier 53,7 prosent av. Dersom markedet får inntrykk av at det ikke er en reell vilje til salg, er det ikke utenkelig at pristilbudene blir lavere.

Finansbyråd André Støylen (H) er kalt inn på teppet til finanskomiteens arbeidsutvalg tirsdag ettermiddag. Dersom han ikke gir en svært god grunn til at han kastet Hafslund-styret på mandagens generalforsamling, risikerer byråden mistillitsforslag mot seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media