Åpner for å straffeforfølge «Bolivia-Stina»

Stine Brendemo Hagen rømte til Norge fra en ti år lang narkostraff i Bolivia. Nå ser påtalemyndigheten på mulighetene for å straffe henne i Norge.

RØMTE FRA STRAFFEN:  Stina Brendemo Hagen ble dømt til ti års fengsel i Bolivia, men rømte fra straffen til Norge. I går vitnet hun i Borgarting lagmannsrett der fem personer er tiltalt i forbindelse med narkosmuglinga. Bildet er tatt under rettssaken i Cochabamba, Bolivia.   FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.
RØMTE FRA STRAFFEN: Stina Brendemo Hagen ble dømt til ti års fengsel i Bolivia, men rømte fra straffen til Norge. I går vitnet hun i Borgarting lagmannsrett der fem personer er tiltalt i forbindelse med narkosmuglinga. Bildet er tatt under rettssaken i Cochabamba, Bolivia. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kjenner til deler av et avhør som ble gjort med Stina Brendemo Hagen tidligere i år.

Der kommer det fram at påtalemyndigheten nå ser på muligheten for å straffe henne for de forholdene hun ble dømt for i Bolivia.

I 2008 ble Brendemo Hagen og to andre norske jenter tatt med 22 kilo kokain i bagasjen på vei ut av Bolivia. Vekta ble seinere nedjustert til 11 kilo fordi kokainet ikke var skikkelig veid. For dette fikk hun 10 år og åtte måneders fengsel i Bolivia.

I slutten av juli i fjor ble hun løslatt mot kausjon og meldeplikt. Da benyttet Brendemo Hagen sjansen til å rømme hjem til Norge.

To alternativer - Du har status som siktet, som betyr at saken din ikke er avklart og at du på et tidspunkt kan bli iretteført i Norge, blir Brendemo Hagen forklart i avhøret.

Kripos skisserer to alternativer for å straffeforfølge Hagen: Det første alternativet er ved hjelp av en politisk avtale med Bolivia slik at straffen kan overføres og sones i Norge. Den andre muligheten er at dommen i Bolivia ikke er rettskraftig og at hun dermed i praksis ikke er straffet for narkosmuglinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer