Åpner for å vrake samarbeidet med SV og Ap

Sentrale Senterparti-politikere.

INGEN GARANTIER: Flere sentrale SP-politikere går åpent ut og sier at de ikke garanterer videre rødgrønt samarbeid dersom de tre regjeringspartiene taper valget.   Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
INGEN GARANTIER: Flere sentrale SP-politikere går åpent ut og sier at de ikke garanterer videre rødgrønt samarbeid dersom de tre regjeringspartiene taper valget. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale Senterparti-politikere åpner for å vrake samarbeidet med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti dersom de rødgrønne taper høstens stortingsvalg.

- I opposisjon er vi ett og ett parti, sier Gunn Iversen Stokke, som er fylkesleder i Sør-Trøndelag Sp, til Klassekampen.

Hun mener den rødgrønne alliansen med Ap og Sv de siste åtte årene først og fremst er strategisk. Hun sier hun håper på rødgrønn seier i stortingsvalget, men understreker at hun «driver Sp-politikk og ikke SV- eller Ap-politikk».

- Når vi skal forhandle fram en ny regjering, vil vi blant annet ha krav innenfor områder som samferdsel, jordbruk og miljø. Hvis de ikke støtter oss, så kan et regjeringssamarbeid være helt uaktuelt. Jeg ser det så enkelt. Da regner jeg med at vi må stå for oss selv, sier Stokke.

LO-leder Gerd Kristiansen fastslo i lørdagens Klassekampen at det er viktig at Ap, SV og Sp fortsetter å bygge på det rødgrønne samarbeidet, også etter et eventuelt valgnederlag.

Sp-leder Liv Signe Navarsete er blant dem som er uenig, og gir ingen garantier. Hun har signalisert at Sp etter et eventuelt valgnederlag skal posisjonere seg mer selvstendig og ikke være bundet av det rødgrønne samarbeidet.

Heller ikke fylkesleder Thomas Iver Hallem i Nord-Trøndelag Senterparti vil gi noen garanti for fortsatt rødgrønt samarbeid etter et eventuelt valgnederlag.

- Det er farlig å gi garantier i det politiske man ikke har hundre prosent kontroll over, sier Hallem.

(NTB)