Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner for alkoholproduksjon på Svalbard

Hvis ting går slik regjeringen håper, blir det slutt på forbudet mot tilvirking av alkohol på Svalbard til sommeren, melder Svalbardposten.

VIL ÅPNE OPP: Landbruksminister Sylvi Listhaug planlegger å åpne for alkoholproduksjon på Svalbard. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VIL ÅPNE OPP: Landbruksminister Sylvi Listhaug planlegger å åpne for alkoholproduksjon på Svalbard. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alkoholproduksjon er ikke tillatt på Svalbard, ifølge Svalbardloven. Det kan nå endre seg, da et forslag til bevillingsordning for Svalbard er sendt på høring. I høringsnotatet blir forbudet anbefalt opphevet for alle typer alkoholholdige drikker.

- Forbudet er ei avlegning fra fortiden, som har overlevd seg selv. Det handler i stor grad om å legge til rette for næringsutvikling, også på Svalbard. I de senere årene har det vokst opp mikrobryggeri mange steder i landet, som har skapt mange arbeidsplasser. Øl er blitt kultur, og på Svalbard har dere alle muligheter til å skape unike merkevarer, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) til Svalbardposten.

Svalbardbryggeri AS og Trust Arktikugol i Barentsburg har søkt om tillatelse til å produsere alkohol på Svalbard.

(NTB)

Hele Norges coronakart