Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner for at «Fiske-Per» kan bli «Politi-Per»

Det skaper overskrifter at Norges fungerende justisminister er tidligere straffedømt - men Erna Solberg (H) ser ingen grunn til at Per Sandberg (Frp) ikke kan få jobben på permanent basis.

STOPPER IKKE SANDBERG; Statsminister Erna Solberg (H) i vandrehallen tirsdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOPPER IKKE SANDBERG; Statsminister Erna Solberg (H) i vandrehallen tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Norsk politiker som slo asylsøker blir justisminister».

​Det er tittelen på artikkelen nyhetsbyrået AFP har skrevet om tumultene i den norske regjeringen.

PRESSET: Støre beskylder Erna for å ikke ha lært av Listhaug-innlegg. Video: NTB Scanpix Vis mer

Utnevnelsen av den voldsdømte Frp-nestlederen til midlertidig justisminister etter Sylvi Listhaug (Frp) skaper overskrifter i utlandet.

Ser ikke problem

Likevel argumenterer statsminister Erna Solberg (H) for at det ikke er noe i veien for at han kan få jobben på permanent basis.

På direkte spørsmål fra Dagbladet om hun synes det er aktuelt at Sandberg forblir justisminister, svarer hun følgende:

- Per Sandberg fungerte utmerket godt som innvandrings- og integreringsminister i tre måneder i fjor, og er en kvalifisert og flink fiskeriminister. Jeg går ikke inn i diskusjoner om hvem som skal være statsråd framover nå fordi jeg skal diskutere det med Frp, men det er ingen grunn til at han ikke skal kunne bli det, sier Solberg.

Forsvarte Sandberg

Kilder VG har snakket med , mener å vite at Sandberg kan være aktuell som justisminister på permanent basis hvis han selv vil.

TROR REGJERINGEN HAR TILLIT: Statsminister Erna Solberg opplever at diskusjonen har vært knyttet til Sylvi Listhaug, og mener det ikke tilsier at regjeringen har mindre tillit enn før. Video: Emilie Rydning / Reporter: Trym Mogen / Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Også nyhetsbyrået NTB omtaler Sandberg som favoritt til jobben.

Han har i en årrekke vært en av de mest framstående og populære politikerne i Frp, men har skapt sin andel kontroverser.

Som fiskeriminister har han fått kritikk for sin kontakt med lakselobbyist Frode Reppe, som har gjort at Sandberg i løpet av våren må vitne i en arbeidsrettsak i Sør-Trøndelag tingrett.

Solberg understreker at hun skal avgjøre disponeringen av mannskapet i regjering i samråd med Frp-leder Siv Jensen.

Da hun møtte pressen i vandrehallen på Stortinget onsdag, forsvarte hun avgjørelsen om å gjøre Sandberg til midlertidig justisminister, slik hun også gjorde overfor Dagbladet dagen i forveien.

- Han har blitt domfelt med en bot på 3000 kroner for hans bidrag til en slosskamp etter en krangel på et utested. Det er etter min mening mulig å komme videre i livet og gjøre andre ting. Jeg synes det er en viktig norsk verdi at når folk har sonet og blitt ferdig med ting, så går vi videre, sa Solberg til pressekorpset som samlet seg i vandrehallen på Stortinget etter onsdagens spørretime.

Frp-nestleder Per Sandberg ville ikke svare på spørsmål fra pressen på Stortinget da han viste seg der onsdag formiddag. Han besvarte heller ikke Dagbladets sms-spørsmål på om han hadde lyst.

URIMELIGE PÅSTANDER: Ap-leder Jonas Gahr Støre mente Sylvi Listhaug kom med urimelige påstander, men er mer bekymret for de som ikke har den beskyttelse som han selv har. Video: Emilie Rydning / Reporter: Trym Mogen / Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!