VÅGÅ AP: Leder i Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard,  og nestleder Odd Erik  Sveen, sammen med resten av styret på kommunehuset i Vågå, da de ba ordfører Rune Øygard om å trekke seg. Nå sier Sveen at Øygard kan fortsette dersom han frifinnes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VÅGÅ AP: Leder i Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard, og nestleder Odd Erik Sveen, sammen med resten av styret på kommunehuset i Vågå, da de ba ordfører Rune Øygard om å trekke seg. Nå sier Sveen at Øygard kan fortsette dersom han frifinnes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Åpner for at Rune Øygard kan fortsette i politikken

Vågå Ap mener Øygard bør kunne bli i politikken dersom han frikjennes i morgen. Partiledelsen mener Øygards tillit er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder NRK nå i kveld.

I et intervju med kanalen, sier nestleder i Vågå Ap, Odd Erik Sveen, at den overgrepstiltalte ordføreren kan han en framtid i partiet dersom han frikjennes for anklagene.

I morgen faller dommen.

- Dersom Rune Øygard blir frikjent så er det bevist at han ikke har gjort noe lovstridig. Hvis det ikke er rom for å bruke folk som ikke har gjort noe lovstridig så begynner det å tynnes i rekkene, sier Sveen.

Det reagerer bistandsadvokaten til jenta som anmeldte Øygard sterkt på.

- Jeg synes det er forunderlig at Vågå Arbeiderparti ikke har tatt mer innover seg innholdet i disse Skype-rapportene. For det mener jeg sier alt om hans framtid i politikken, sier Nina Braathen Hjortdal.

Statsminister Jens Stoltenberg har sagt at det under rettsaken dukket opp ting som er uforenlig med den tilliten en ordfører bør han.

- Dette er for oss ikke et spørsmål om paragrafer og juss, det er det andre som skal ta stilling til, men om tillit, sa Stoltenberg.

Partisekretær Raymond Johansen sa rett ut at Øygard burde trekke seg. Partilaget i Vågå fulgte opp med en oppfordring til Øygard om at burde trekke seg, men Øygard nektet.

Johansen er utenlands og ikke tilgjengelig for kommentar. Statssekretær og leder i Oppland Ap, Kjersti Stenseng, sier til Dagbladet at partiet sentralt står ved tidligere uttalelser om at det som har kommet fram i retten ikke er forenlig med å være tillitsvalgt i Arbeiderpartiet.

- Som tillitsvalgt er man avhengig av å ha tillit og vise god dømmekraft. Skype-meldingene var uakseptable, og derfor ba vi Øygard trekke seg som ordfører. Dette gjelder uavhengig utfallet av rettssaken.