Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åpner for «burkini» i Oslo-badene

Tillater bruk av heldekkende badedrakter, såkalte burkiner, som mange muslimske kvinner ønsker å bruke.

SLUTT PÅ NEKT: Oslobadene opphever forbudet mot å bade i heldekkende badetøy. Foto: Scanpix
SLUTT PÅ NEKT: Oslobadene opphever forbudet mot å bade i heldekkende badetøy. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Flere kvinner er blitt nektet å bade på innendørsbadene i Oslo med heldekkende badetøy. Nå har imidlertid kommunen sett på saken og avgjort at det ikke strider mot bestemmelsene å bade i heldekkende drakt.


- Det er noen som har behov for å dekke seg til. Vi synes det er viktig at flest mulig som bor i denne byen har tilgang på badene, og bruker badene. Og da forsøker vi i hvert fall innen rimelighetens grenser å ivareta også disse menneskenes interesser, sier avdelingssjef Jan Zander i Idrettsetaten i Oslo kommune til NRK.


Zander mener heldekkende tøy ikke er noe problem så lenge det ikke belaster renseanlegget unødig og egner seg for bading og svømming.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling