Åpner for fortsatt gullpensjon

Sigbjørn Johnsen (Ap) leder Stortingets pensjonsutvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigbjørn Johnsen (Ap), som leder utvalget som skal foreslå nytt pensjonssystem for stortingsrepresentanter på nyåret, åpner for at nåværende stortingsrepresentanter kan beholde den gode pensjonen selv etter at reglene blir strammet inn.

Johnsen sier til VG at det ikke er lett å avvikle den gullkantede pensjonsavtalen over natten.

- Det er en hard nøtt. Man kan ikke sette strek over opparbeidede pensjonsrettigheter, bare fordi du er stortingsrepresentant, de har et sterkt rettsvern, sier den tidligere finansministeren.

Johnsen varslet at han vil fjerne den såkalte 75-årsregelen som gjør at tidligere representanter kan gå av med pensjon før de fyller 65 år om alder pluss antall år på tinget blir 75 eller høyere.

Også Høyres medlem i pensjonsutvalget, Per-Kristian Foss, ser problemer med å gi den nye ordningen tilbakevirkende kraft og bekrefter overfor VG at det kan være lovstridig.

Sigbjørn Johnsen åpner for å knytte ordningen til fødselsår.

- De som har vært på Stortinget fra før og som blir gjenvalgt vil ha tjent opp rettigheter både etter det gamle og det nye systemet. Denne gruppen må det lages overgangsregler for, sier han.

(NTB)

LEDER UTVALG: Sigbjørn Johnsen (Ap), som leder utvalget som skal foreslå nytt pensjonssystem for stortingsrepresentanter på nyåret, åpner for at nåværende stortingsrepresentanter kan beholde den gode pensjonen selv etter at reglene blir strammet inn. Foto:Ola Sæther/Dagbladet
LEDER UTVALG: Sigbjørn Johnsen (Ap), som leder utvalget som skal foreslå nytt pensjonssystem for stortingsrepresentanter på nyåret, åpner for at nåværende stortingsrepresentanter kan beholde den gode pensjonen selv etter at reglene blir strammet inn. Foto:Ola Sæther/Dagbladet Vis mer